Wipsite

Youngworks Trendteam


Seks. Het is nieuw, spannend en bijzonder interessant voor pubers. Maar, erover praten met volwassenen, dat doen ze liever niet. Een seks-gesprek met je ouders is “awkward”. En seksuele voorlichting op scholen loopt regelmatig uit op een klas vol ongemakkelijke, giechelende pubers. Oefenen met bananen en condooms is een beetje treurig en de droge afbeeldingen en teksten in biologieboeken zijn vaak alles behalve spannend.

Wipsite is een nieuw concept waarmee de oubollige methodes van seksuele voorlichting van tafel worden geveegd. Door middel van abstracte tekeningen, bewegende beelden en geluid, worden de verschillende aspecten van seksualiteit in kaart gebracht. “Wipsite geeft een feitelijke, eerlijke en positieve kijkt op seksualiteit”. Wipsite schept een realistisch beeld en brengt alles wat te maken heeft met seksualiteit letterlijk open en bloot in kaart. Een vagina wordt niet mooier gemaakt dan het is en schaamhaar is heel normaal. Seks gaat over liefde, maar ook over SOA’s en wat wel of niet ‘werkt’. Dit alles wordt op Wipsite inzichtelijk gemaakt.

Op de Wipsite kunnen jongeren op seksuele ontdekkingstocht. De visualisaties zijn speels en de teksten recht voor zijn raap. Uitgangspunt van de content is: “Niet klinisch, maar vlezig: net als seks zelf dus”. Het platform is qua beeld en toon speels en direct, maar laat tegelijkertijd ook voldoende aan de verbeelding over. Deze vorm maakt het voor jongeren spannend en interessant om binnen een betrouwbare omgeving meer over seks te weten te komen.

Kanea -17 jaar. “Ik vind het een goed idee, voor veel jongeren is het nou eenmaal ongemakkelijk om daadwerkelijk alles te vragen aan iemand anders. Zo kun je lekker scrollen en lezen, en achter nieuwe dingen komen waar je zelf misschien nooit aan had gedacht. Je komt ze op de site dan toch tegen, dus waarom dan niet even lezen?”

Noa – 17 jaar. “Heel gaaf! Het leest lekker aangezien het kort en compact is opgeschreven. Ik vind de illustraties erbij het leukste deel. Super om kunst te combineren met seksuele voorlichting, dat maakt het speels maar toch ook lekker cultie en ik vind de stijl persoonlijk heel mooi. Ik zou het zeker aanraden voor scholen of ouders om aan tieners te laten lezen, om zo het saaie ongemakkelijke ‘gesprek’ te vermijden!”

Anne – 25 jaar. “Tof! Maakt seksuele voorlichting wel wat minder muf en ze komen ook minder als een ‘schools’ educatie platform over, ook mede door hun visuele stijl. Gebruik van abstract beeldgebruik creëert wel wat meer ruimte voor persoonlijk interpretatie. Seksualiteit is naast feitelijk natuurlijk ook heel persoonlijk.”

Disclaimer Back to top