Wel of geen 4 mei?

Youngworks Trendteam


Christa Noëlla maakte in aanloop naar 4 mei een duidelijk statement op haar Facebook: #geen4meivoormij. Met haar Facebook-post laat zij heel Nederland weten dat 4 mei volgens haar geen waarde meer heeft. De aanleiding voor haar besluit is de hypocrisie van de Nederlandse samenleving. Er volgde een waterval van reacties, steunbetuigingen, maar ook haat. Het meest opvallende tegengeluid is die van Brian: #wel4meivoormij, is er op zijn A4tje te lezen. Ook op zijn statement volgde vele reacties, jongeren laten via Facebook massaal weten hoe zij denken over dit thema.
Wij vroegen ons Trendteam ook naar reacties:

Kanea, 17 jaar – “Ik begrijp de gedachte achter #geen4meivoormij heel goed, maar als je zelf respect wil, zou je niet respect voor een ander willen afpakken.”

Jolijn, 25 jaar – “Ze heeft een punt dat Nederland op vandaag nog steeds totaal niet ‘perfect’ is en dat er bij meer dingen stilgestaan mag worden, maar dit statement vind ik mega respectloos en raar..”

Bisola, 22 jaar – “Ik denk dat het de meeste jongeren niet zo boeit. Ik heb er iig niemand over gehoord in mijn omgeving.”

Daan, 23 jaar – “Je kan best kritisch zijn op onze samenleving, maar op dit punt aan te pakken is wel heel erg. Denk dat de ophef vooral via Facebook zal blijven.”

Drees, 21 jaar – “Ik heb hier nog niks over gehoord in mijn omgeving , vind het altijd wel een mooi klein respectvol symbool om dit te doen.”

 

Disclaimer Back to top