We Heart It

Marijke Bleijswijk


We Heart It is een social media platform waarop vooral meisjes tot 24 jaar afbeeldingen delen en verzamelen. Naast een bron van visuele inspiratie, zoals Pinterest, onderscheidt We Heart It zich door het gevoelsaspect. Aangrenzend aan inspireren en creëren, gaat het hier om geloven, voelen en liefhebben. Het gaat dus niet alleen om afbeeldingen die mooi of inspirerend zijn, maar juist om dingen die wat doen met je gevoel.
Vanachter je laptop of smartphone even wegdromen in een paradijselijke setting met een Gin-Tonic en kleurrijke macarons. De afbeeldingen op We Heart It zijn vooral girly en zoet. Het is dan ook niet gek dat foto’s van Justin Bieber en Zayn Malik vrijwel dagelijks tussen het rijtje populaire afbeeldingen te vinden zijn. Terwijl de zoete afbeeldingen de boventoon voeren is er op dit medium een duidelijk contrast zichtbaar. Pasteltinten staan hier lijnrecht tegenover Grungie* afbeeldingen met sombere quotes die gevoelens van onbegrip, rebelsheid en vooral (liefdes)-verdriet weerspiegelen. Teksten als “Everything I’ve loved, became everything I lost” klinkt voor een volwassene waarschijnlijk wel erg dramatisch. Maar toch kunnen jonge meiden zich echt zo voelen op het moment dat ze een gebroken hart hebben. Extreme emoties horen nou eenmaal bij de adolescentiefase. Op We Heart It zien jonge meiden dat ze niet de enige zijn die zich soms verdrietig of onbegrepen voelen en zodoende kan er door het uitdelen van hartjes een gevoel van troost en erkenning ontstaan.
Elke We Heart It-gebruiker heeft een persoonlijk overzicht van visuele gevoelens en inspiratie. Het uitgangspunt van dit medium is dat deze persoonlijke pagina’s positief blijven. Op We Heart It kan je dan ook geen commentaar geven en dit maakt dit medium pestbestendig. Met een simpel hartje laat je zien waar je van houdt én deel je een gevoel.

* De Grungestyle uit de jaren ’90 is populair onder jongeren. Dit is zichtbaar in het straatbeeld, maar vooral op sociale media als We Heart It en Tumblr.

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.