Vlog-lichting

Marijke Bleijswijk


Onlangs plaatsten we het artikel ‘de daad uitgesteld’ op onze site, dat dieper ingaat op het fenomeen dat jongeren later aan seks beginnen. Ze praten er ook minder over. In dat licht vinden we de generatie jonge vloggers die volop en schaamteloos praten over seksualiteit des te belangrijker. ‘Lekker vingeren’, ‘tips voor naaktfoto’s’, ‘pijn tijdens de seks’; het zijn titels van vlogs van Linda de Munck (21 jaar). Met haar YouTube-kanaal maakt zij taboe-gerelateerde onderwerpen rondom seksualiteit bespreekbaar.

De open-minded Linda deelt ervaringen en visies rondom seksualiteit door honderduit te praten over dit onderwerp. Wekelijks vlogt ze over nieuwe topics, waarin ze op een niet-belerende manier advies geeft. In de comments bestoken Linda’s volgers haar met vragen over seksuele gevoelens en problemen. Deze beantwoordt zij door te reageren op de comment of een hele vlog te wijden aan een prikkelend onderwerp. Met deze interactieve en eigentijdse vorm van voorlichting lijkt Linda te voorzien in de behoefte van jongeren op dit gebied:

Op YouTube durven jongeren elkaar te bevragen én benaderen en dit maakt deze spot ideaal voor seksuele voorlichting. Doordat zij onderling meningen en ervaringen delen, leren jongeren van elkaar en maken zij het onderwerp zo bespreekbaar. Een stuk boeiender dan de stof van je biologiedocent, toch?
Bewaren

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.