Radio TechKnow helpt bij werving en behoud van jonge technici

Joris Schuurman


Jonge technici en technische bedrijven weten elkaar nog onvoldoende te vinden. Een derde van de technisch opgeleide jongeren komt niet terecht in een technische functie, of stroomt binnen een jaar uit naar een andere sector (bron SEOR). Hoe komen technische bedrijven in the picture bij jonge baanzoekers? En hoe houden ze jonge technici vast? Om iedereen die binnen deze bedrijven te maken heeft met het werven, begeleiden en behouden van jongeren daarbij te helpen, lanceert TechniekTalent.nu vandaag ‘Radio TechKnow’. Op dit station zijn podcasts te beluisteren over vijf actuele en relevante thema’s. 

Wat wil jong technisch talent?
In de podcasts vertellen jongeren zelf wat ze verwachten van een werkgever. Jongerenexperts van Youngworks geven tips & tricks over hoe een bedrijf inspeelt op de wensen en behoeften van jonge medewerkers. En technische bedrijven vertellen over hun succesvolle aanpak van werving en begeleiding van jongeren. Radio TechKnow biedt praktische informatie over hoe een bedrijf een aantrekkelijke werkgever wordt voor jonge technici.

Wat is de beste plek om jongeren te werven? En wat vertel je dan over je bedrijf? Hoe denken jongeren van nu eigenlijk over werk en over werken in de techniek? Hoe haal je het beste in je jonge medewerker naar boven? Wat kunnen jongeren van ouderen leren? En andersom? Hoe ga je om met de smartphone-verslaving van jonge medewerkers? Op deze vragen geeft Radio TechKnow antwoord.

Poster met handige tips
Naast de podcasts verschijnt er een poster boordevol tips & tricks. Bedoeld voor iedereen die binnen technische bedrijven te maken heeft met werving, begeleiding en behoud van jonge technici: werkgevers, HR-medewerkers, communicatieprofessionals, praktijkbegeleiders en leermeesters.

Youngworks ontwikkelde Radio TechKnow in samenwerking met TechniekTalent.nu. Meer weten over deze case? Neem contact op met joris@youngworks.nl.

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.