Talent binnenstebuiten – vernieuwd boek uit in januari

Youngworks


In 2012 schreven Yvonne van Sark en Huub Nelis het boek Over de Top, waarbij de focus lag op excelleren binnen verschillende opleidingsniveaus. In januari komt het boek Talent binnenstebuiten uit, dit boek is een bewerkte versie van ‘Over de Top’ en legt de nadruk op alle soorten talenten, ook die buiten school. 
COVER DEF Talent Binnenstebuiten 2015
Je kunt je talenten op veel verschillende terreinen ontwikkelen: in wetenschap, sport, kunst, muziek en ondernemen, maar ook op creatief of sociaal gebied. Daarmee zijn talenten meestal veel breder dan wat we op school aanspreken. Het onderwijs kijkt bovendien vaak naar wat kinderen nog niet goed kunnen. Maar wat zou er gebeuren als we beginnen bij wat iemand wél goed kan en meer aandacht geven aan wat iemand echt leuk vindt? Van de basisschool, de middelbare school tot het vervolgonderwijs zie je jongeren worstelen met vaste programma’s en hun (onbewuste) zoektocht om daarbinnen hun talent kwijt kunnen.

Essentieel is dat we kinderen en jongeren stimuleren de potentie die ze hebben maximaal te ontwikkelen, voor hun eigen geluk, maar ook om hun talenten slim te gebruiken voor de maatschappij.

Talent Binnenstebuiten is een boek vol prikkelende verhalen, hardnekkige mythes en bewezen feiten over talentontwikkeling, geïllustreerd met vele concrete voorbeelden en interviews met topsporters, wetenschappers, docenten en natuurlijk met jongeren zelf.

  • Bevat meer dan 100 concrete tips om jongeren te helpen hun potentieel te benutten.
  • Geeft een scherp beeld van de huidige jongerenwereld.
  • Van de auteurs van ‘Puberbrein Binnenstebuiten’ en ‘Motivatie binnenstebuiten’.
  • Een praktisch boek voor ouders, docenten op alle niveaus, stagebegeleiders, leermeesters en managers

Voor meer informatie over de masterclass over dit onderwerp klik je hier.
Het boek komt in januari uit. Wil je zeker zijn van een exemplaar? Laat dan je gegevens hieronder achter en we zorgen dat je op de lijst komt.

Disclaimer Back to top