Sugardaddy

Marijke Bleijswijk


In Belgische studentensteden verscheen afgelopen week een campagne, waarbinnen vrouwelijke studenten gelokt worden om een sugardaddy te daten. ‘0, – een studentenlening? Ontmoet een sugar daddy’ staat boven een bijna ontblote borst op de verplaatsbare billboards geschreven. Het bedrijf achter de campagne ‘Rich Meet Beautiful’ hoopt binnenkort naast Belgische, ook vijftigduizend Nederlandse studenten als sugarbaby te verwelkomen. Wij vroegen onze trendteamleden om reactie:

Ezra, 18 jaar: “Haha, ik denk niet dat dit serieus wordt genomen.”

Teun, 22 jaar: “Dit voelt wel extreem cringe na alle feministische dingen die ik recent voorbij heb zien komen, haha.”

Merel, 17 jaar: “Ik vind dit echt een hilarische reclame. Volgens statistieken in de Telegraaf zouden hier in Zwolle rond de 400 vrouwen ingeschreven staan. Kan me dat oprecht niet voorstellen. Als reclame erg grappig, maar onmogelijk serieus te nemen.”

Roel, 19 jaar: “Geniaal ingespeeld op studentenleningen . Ik weet niet of ik mee zou doen .”


Inmiddels zijn de billboards op Brussels grondgebied verboden, en heeft ‘Rich Meet Beautiful’ besloten om de campagne te staken. Toch hopen wij dat de ophef rondom deze campagne de politieke discussie omtrent stijgende studiekosten onder (Nederlandse) studenten opnieuw aanwakkert. Want ‘0,- een studentenlening?’ vraagt om een serieuze aanpak.

Bewaren

Disclaimer Back to top