LoveDoctor maakt seksueel geweld bespreekbaar via Snapchat

Youngworks Trendteam


In India heeft bijna 43% van de studerende meisjes tussen 16 en 24 wel eens te maken gehad met geweld of mishandeling in relationele sfeer. LoveDoctor.in is een Indiaas platform waar jongeren terecht kunnen met vragen over seks en relaties. Wanneer je de website bezoekt, opent direct een chat-venster om – anoniem – met de ‘LoveDoctor’ te chatten.

Deze interactieve vorm voert LoveDoctor nu verder door op Snapchat met het LoveDoctorDotin-account. Door deze app in te zetten als hulplijn, hopen zij meer jongeren te kunnen bereiken die in een gewelddadige relatie zitten. LoveDoctor plaatst dagelijks verhalen op het Snapchat-account over misbruik en geweld. Gebruikers kunnen via de chat-functie vragen stellen en misbruik melden. De Snapchat-gebruiker wordt dan direct gekoppeld aan een hulpverlener die live klaar zit.

Maar wat maakt Snapchat, een sociale app met een hoog entertainment-gehalte, dan zo geschikt voor het bespreken van een probleem als huiselijk geweld? Snapchat is het enige social media platform dat geen data bijhoudt van berichten die worden verzonden. Ook inkomende berichten kunnen maar één keer worden afgespeeld. Dit maakt dat “gegevens” na openen en/of verzenden niet traceerbaar zijn. Dat kan de drempel om contact te zoeken met een hulpverlener mogelijk verlagen. LoveDoctorDotin is een mooi voorbeeld van hoe Snapchat ook voor serieuze(re) zaken ingezet kan worden.

 

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.