Phone stacking

Youngworks Trendteam


De constante honger naar informatie, infobesitas, heeft er voor gezorgd dat jongeren hun mobieltje geen seconde uit het oog willen verliezen. Zelfs tijdens een conversatie aan de dinertafel of in de kroeg bevinden jongeren zich tegelijkertijd in een andere, virtuele wereld. Deze afleiding zorgt voor stress en afleiding en vormt een bron van irritatie bij je gesprekspartner. Want wat is er nou vervelender dan je hart te luchten terwijl de ander maar met een half oor luistert? Volgens trendteamlid Rosanne (22 jaar) hebben ze daar in Amerika een creatieve oplossing voor bedacht: Phone stacking.
Phone stacking is een soort spelletje waarbij tijdens het eten iedereen verplicht is zijn smartphone tevoorschijn te halen en er een mooi torentje van te bouwen in het midden van de dinertafel. Degene die vervolgens als eerste zijn telefoon oppakt omdat ‘ie het toch écht niet kon laten, betaalt de rekening van het restaurant.
Infobesitas kan soms best stressvol zijn, en daarom is het af en toe wel even lekker om je af te sluiten van die enorme informatiestroom. Phone stacking is een duidelijk voorbeeld van hoe jongeren steeds vaker bewust een infobatical nemen. Ze ‘ unpluggen’  zich even van hun telefoon zodat ze zich weer kunnen concentreren op het ‘normale’ leven en hun real life vrienden.

Voortaan eet je niet alleen netjes met mes en vork en een servet op je schoot, maar verdwijnt ook je mobiele bereikbaarheid zodra je aan tafel schuift. De nieuwste tafeletiquette is wat ons betreft geboren!

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.