Onze overtuiging


Wat wij, als professionals, organisaties en merken aan jongeren vertellen en meegeven, heeft invloed op hoe zij hun toekomst zien. Op wat ze daarin belangrijk vinden, op wat ze willen bereiken en hoe ze dat proberen waar te maken.

Wij willen jongeren niet alleen begrijpen en beïnvloeden, maar onze klanten ook inspireren en helpen om een positieve impact te realiseren op het leven van jongeren.

SERIOUS ABOUT YOUNG PEOPLE


We spreken dagelijks met jongeren, en volgen al 20 jaar wat hen bezighoudt, boeit en beweegt. Zo brengen we trends en jongerencultuur in kaart en ontwikkelen we strategieën en concepten. Met als doel een verandering te creëren waarmee merken en organisaties jongeren werkelijk helpen om betere keuzes te maken. Of om hun leven simpelweg leuker te maken.

Aanpak.


In onze aanpak staat de wereld van jongeren centraal. Wij werken graag samen met organisaties en merken die hun houding ten opzichte van jongeren onder de loep durven nemen en openstaan voor werkelijke verandering. Voor deze opdrachtgevers bundelen we onze verschillende expertises: research, strategie en creatie, en inspiratiesessies en workshops.

Fase 1

Mapping

We maken inzichtelijk welke rol je nu speelt in het leven van jongeren. We onderzoeken hoe ze naar jou en je concurrenten kijken, delen onze inzichten over de doelgroep en stellen ambities en voorwaarden vast.

Fase 2

Matching

We bepalen wat je ideale positie is; hoe je wílt dat jongeren je zien. Wat je mogelijkheden en kansen daarbij zijn. We formuleren een strategie die relevant en geloofwaardig is voor de doelgroep én haalbaar is voor je organisatie.

Fase 3

Connecting

Ten slotte gaan we aan de slag om de doelstellingen te bereiken; hoe je daadwerkelijk de verbinding met jongeren tot stand brengt. Of dat nou met een interne verandering, een nieuwe positionering, product of campagne is.

Vacature redacteur/blogger

februari 2019 t/m juni 2019 // Vacatures

Stage redacteur/blogger

Youngworks is doelgroepexpert. Alles wat we doen gaat over jongeren: van research tot workshop, van trendonderzoek tot campagne. Elke dag stellen we de vraag: “Wat denken jongeren, wat willen ze en wat doen ze?”

Wij hebben in de periode februari 2019 t/m juni 2019 plaats voor een enthousiaste stagiair (m/v) die ons gaat ondersteunen. Je maakt onderdeel uit van een jong, hecht en enthousiast team op een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam.

WERKZAAMHEDEN

Bij Youngworks schrijven we veel over jongeren; over trends en hypes die we zien en over wat jongeren bezighoudt. Daar kunnen we ondersteuning bij gebruiken!

Je verzamelt en bedenkt ideeën voor artikelen op onze site youngworks.nl. Je werkt ideeën uit tot concept-artikelen, die je op basis van input van collega’s definitief maakt. Je leert zelf items te plaatsen in ons CMS en op onze social kanalen. Daarbij denk je ook mee over bijpassend beeld. Tevens ondersteun je collega’s bij de research voor artikelen en voor twee boeken die we momenteel schrijven. Een ideale plek kortom om veel te leren én om te laten zien wat jij in je mars hebt.

JE ZOEKT EEN STAGEPLAATS

 • Waar je met je relevante HBO- of WO-opleiding (bv Journalistiek, of sociale studies) terecht kunt;
 • Waar je veel kunt leren en veel zelfstandig mag aanpakken;
 • Waar je je passie voor jongeren en communicatie kunt voeden;
 • Waar jouw nieuwsgierigheid en enthousiasme beloond worden;
 • Waar je kunt samenwerken met collega’s in een multidisciplinair team;
 • Waar je door een senior professional wordt begeleid;
 • Waar je minimaal 4 maanden en tenminste 4 dagen per week aan de slag gaat (ma t/m do).
 • We bieden een stagevergoeding van € 500 per maand obv 5 dagen.

Interesse?

Stuur ons vóór 19 januari een korte motivatiebrief en je cv en 2 voorbeelden van eigen werk naar werk@youngworks.nl t.a.v. Yvonne van Sark. In je brief lezen we graag 1 of 2 onderwerpen waarover jij graag zou willen schrijven.

Voor meer informatie kun je bellen met Yvonne op nummer 020 – 419 98 40.

Vacature onderzoeksassistent

februari t/m juni 2019 // Vacatures

stage onderzoeksassistent

Youngworks is doelgroepexpert. Alles wat we doen gaat over jongeren: van research tot workshop, van trendonderzoek tot campagne. Elke dag stellen we de vraag: “Wat denken jongeren, wat willen ze en wat doen ze?”

We zijn weer op zoek naar een nieuwsgierige stagiaire onderzoek. In de periode februari t/m juni 2019 hebben we plek voor jou.

 

Wat ga je doen?

 • Als onderzoeksassistente ondersteun je onze senior onderzoekers bij uiteenlopende kwalitatieve (en soms ook kwantitatieve) onderzoeksprojecten voor gemeentes, ministeries, mediabedrijven, uitgeverijen, goede doelen, musea, vakbonden, hogescholen, universiteiten en banken.
 •  Je gaat mee naar opdrachtgevers om briefings voor onderzoek op te halen. Je bereidt de onderzoeken voor, doet deskresearch, werkt aan de gespreksleidraad, begeleidt kinderen en jongeren bij veldwerk, notuleert en doet zelf ook interviews. Je analyseert en verwerkt de onderzoeksresultaten. Je neemt actief deel aan nabesprekingen, presentaties, trainingen en kick offs met onze opdrachtgevers. En als je het leuk vindt, dan schrijf je blogs over onze onderzoeken.

 

Wat bieden we jou?

 • Leuke en leerzame stageplek van februari 2019 tot of t/m juni 2019
 • 4 dagen per week van maandag t/m donderdag
 • 2 vakantiedagen per maand
 • Goede stagevergoeding (€ 500 obv 5 dagen)
 • Begeleiding door senior researchers met wetenschappelijke opleiding
 • Enthousiast team met trainers, strategen, creatieven en researchers
 • Mooie werkplek aan de Prinsengracht in hartje Amsterdam
 • Gezellige en dynamische omgeving waar je heel veel kan leren over onderzoek, jonge doelgroepen, puberbrein, online media, marketing en communicatie.

 

We zijn op zoek naar?

 • Student met een universitaire opleiding (bachelor of master) in de communicatie, psychologie, sociologie of pedagogische wetenschappen
 • Enthousiast, zelfstandig en communicatief
 • Passie voor onderzoek, nieuwsgierig
 • Affiniteit met de doelgroep kinderen, jongeren en ouders.

Interesse?
Mail je korte motivatie samen met je CV naar Suzanne Dölle: Suzanne@youngworks.nl