Lachgas, een populair extasemiddel?

Youngworks Trendteam


Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat steeds meer jongeren lachgas gebruiken voor spanning en vermaak tijdens feestjes. Toch is het nog altijd onduidelijk welke groepen jongeren dit in welke situaties gebruiken. Één van onze trendteamleden heeft ervaring en wilde haar verhalen anoniem met ons delen:

“Ballonnetjes gevuld met lachgas, in mijn leefwereld als stadse student zijn ze overal. Op de meeste huisfeestjes is er standaard lachgas aanwezig. Van te voren worden de patronen massaal ingeslagen bij de Blokker of Cook&CO. Is het lachgas op? Dan wordt de ballonnenboer gebeld. Via een, onder studenten algemeen bekend, telefoonnummer kunnen tijdens de nachtelijke uurtjes lachgaspatronen, ballonnen en slagroomspuiten besteld worden. Ook op muziekevenementen zijn steeds vaker ballonnetjes verkrijgbaar.

Vanuit reusachtige lachgasflessen worden aan de lopende band ballonnetjes getapt. Meestal kosten de ballonnetjes een muntje, even duur als een biertje dus. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat op feestjes met lachgas mijn muntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is zeker niet zo dat mijn vrienden en ik elke avond ballonnetjes klappen. Bier staat nog altijd op nummer een. En volgens mij wordt de coffeeshop nog altijd vaker bezocht dan de ballonnenboer. Toch moet ik toegeven dat lachgas wel steeds normaler wordt. En of dat erg is? Geen idee.”

Lees hier hier meer over lachgasgebruik (en de vermeende effecten) onder Nederlandse jongeren.

Disclaimer Back to top