Jongeren pakken het podium met Musical.ly

Youngworks Trendteam


Kennen jullie Singstar nog? Musical.ly is de laagdrempelige online variant op deze game. Met de Musical.ly app kunnen jongeren video’s opnemen en delen met de rest van de wereld.

Een gouden keeltje is dan ook niet langer nodig om een fanbase op te bouwen. Terwijl de app de muziek afspeelt en de video-opname start gooien Musers (Musical.ly gebruikers) hun dansmoves en playback-skills in de strijd. De 10 seconde durende video’s kunnen gecustomized worden door filters en snelheidseffecten.

Jongeren kunnen in de huid kruipen van hun favoriete sterren, maar de app biedt meer. In de online bibliotheek zijn categorieën te vinden als Disney, Comedy, Movie en Pokémon Go. Een fragment uit de “Despicable Me” is binnen no-time nagespeeld.

Tegelijkertijd is Musical.ly een sociaal platform: je kunt elkaar liken, volgen en fan worden. Sommige jongeren hebben al duizenden volgers. Wil je een succesvolle Musical.ly ster worden? Dan is humor, originaliteit en inlevingsvermogen essentieel.

Vandaag reageerde onze researcher Rutger van den Berg bij het AD op de populariteit van de app: “Musical.ly appelleert aan de podiumdrang van jongeren, de drang om jezelf op de stip te zetten en te voelen hoe het is om even in de schijnwerpers te staan. Dat kan met een serieus liedje van Beyonce, maar ook door op een grappige manier een filmscene na te spelen.”

Lees het hele artikel hier

 

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.