Jonge schrijvers

Marijke Bleijswijk


Jonge, vaak mysterieuze, Nederlandse schrijvers tonen hun schrijf-skills door quotes te publiceren op Instagram. Korte fragmenten – die vaak gaan over seks, drugs en liefde – linken door naar langere blogartikelen en teksten op hun persoonlijke website. Schreeuwerige titels als “Leef, verdomme” onderbouwen ze met rebels beeldmateriaal. De teksten zijn vaak een tikkeltje deprimerend en hier lijken de lezers zich in te kunnen vinden: reacties op de Instagram-quotes zoals “ik voel het”, “dus dat” en “story of my life” tonen aan dat de teksten voor anderen herkenbaar zijn.

 

Pscychokiller: “Ik doe het altijd met condoom en gebruik nooit drugs. Bedenker en schrijver van Psycho killer blog. Je vindt me op huisfeestjes in de keuken.”

Edmund Black: “Verwarde, dronken koorddanser, wanhopig balancerend tussen haat en liefde, angst en geluk, en arrogantie en onzekerheid.

Instagram drijft als platform sterk op beeld. Deze schrijvers laten zien dat je ook met tekst mensen kan raken en emoties en diepliggende gedachtes over kan brengen. Sterker nog, misschien vallen ze tussen al die beeldcultuur wel extra op.

Bewaren
Bewaren
Bewaren

Disclaimer Back to top