“Het is gewoon fijn als een docent vraagt hoe het met je gaat.”

Youngworks


Wanneer studenten ervaren dat het zinvol en leuk is om naar school te gaan, zijn ze meer gemotiveerd om hun diploma te behalen. Maar wat is daarvoor nodig? Daarover ging vorige week de Stem van de Student: een conferentie over het Amsterdamse mbo. Meer dan 120 studenten, docenten en experts spraken samen over het Amsterdamse mbo-onderwijs. Youngworks mocht de dag organiseren, hosten en modereren.
1-youngworks-stem-van-de-student-mbo-conferentie
Er was een middagvullend programma waar naast groepsgesprekken en creatieve opdrachten ook ruimte was voor humor en ontspanning met een optreden van stand-up comedian en tevens mbo-docent Edson Da Graca. De middag werd afgesloten met een talkshow waar de 30-seconden pitches van studenten het startpunt van discussie waren. Een panel van experts binnen en buiten het mbo reageerden op de pitches, met als uitgangspunt aanbevelingen voor het mbo.
Gedurende de conferentie kroop een aantal van onze Trendteamleden in de rol van Razende Reporters om via Instagram en Twitter verslag te doen.
De aanbevelingen die uit de dag zijn voortgekomen, zijn inmiddels aangeboden aan de Gemeente Amsterdam, die er vanuit de MBO Agenda samen met de Amsterdamse mbo’s mee aan de slag gaat. Lees de aanbevelingen hier.

Check voor meer beeld en reacties van bezoekers het Instagram-kanaal: mboconferentie2016.
De Stem van de Student is een initiatief van Gemeente Amsterdam in samenwerking met de Kinderombudsman en de Amsterdamse mbo-instellingen. Neem voor meer informatie contact op met Yvonne van Sark via yvonne@youngworks.nl.
Bewaren

Disclaimer Back to top