Houseparty verovert telefoons van jongeren

Youngworks Trendteam


Houseparty verovert de telefoons van jongeren in Nederland. Ons Trendteamlid Noa (17 jaar) raakte ook in de ban van de app waarmee je kunt video-chatten met je beste vrienden.
“Vanochtend tandengepoetst met een vriend uit Utrecht. En gisteravond samen met een vriend uit mijn jaar laag geleerd voor geschiedenis.”

Video-chatten kon natuurlijk allang via bijvoorbeeld Skype en Facetime op iPhone, maar met Houseparty wordt het pas echt leuk voor jongeren. Dat jongeren graag in groepsverband contact met elkaar hebben, zagen we al aan de grote hoeveelheid groepsapps op Whatsapp. Met Houseparty kunnen jongeren op een nog persoonlijkere, interactieve manier op afstand met elkaar chillen, leren of hun dagelijkse ding doen.

De app werkt heel eenvoudig: wanneer een ‘party’ gestart wordt, kunnen vrienden deelnemen aan het feestje en deelt het scherm zich op in de verschillende vensters. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd in verschillende groepen, ofwel “kamers” te zitten.

“Gisteren heb ik de hele dag op Houseparty gezeten. Ik ben er heel enthousiast over, omdat het een veel leukere manier is om met een groep te praten dan in een groepsgesprek. Nadeel is dat er soms mensen in kamer komen die je niet kent of er liever niet bij had gehad. Wel is het mogelijk om de kamer te “locken”, zodat er geen nieuwe mensen meer bijkomen. Ik vind het sympathiek dat je geen mensen uit de kamer kunt gooien. Aanrader: zet je meldingen uit want het is heel leerontwijkend!”
Download de app in de Google Play of App Store

Disclaimer Back to top