Happening populair onder studenten

Youngworks Trendteam


Er is sinds een paar maanden een nieuwe app op de markt, genaamd ‘Happening’. De trendteamleden die hem hebben uitgeprobeerd zijn enthousiast. Lena (23) “Normaal ben ik niet zo van de nieuwe apps, maar deze is echt heel leuk.”

Hoe werkt Happening?
Happening is eigenlijk een combinatie van verschillende apps bij elkaar, die je helpt om met een groep vrienden te communiceren. Wanneer je Happening aanmaakt, bepaal je eerst wat voor groep het gaat worden. Dit kan een vriendengroep zijn, een sportteam of je studentenhuis. Vervolgens heb je dan verschillende onderdelen die je kunt gebruiken.
– Je kan een selfie-album met vrienden aanmaken.
– Er is een ingebouwde ‘wie betaalt wat’-functie, zodat je de rekening in de kantine gemakkelijk kunt delen met je voetbalteam.
– Er is een ‘wie eet er mee’-functie, zodat je precies weet hoeveel boodschappen je moet halen voor je huisgenoten.
– Af en toe glipt er een groepsopdracht tussendoor als: ‘maak een foto terwijl je in een hek klimt’, of ‘maak een foto met klompen aan’. Zo leer je je vrienden op een andere manier kennen.

Wat maakt Happening uniek ten opzichte van andere apps?
Happening is een Nederlandse applicatie die de uitwisseling met je vrienden net even wat makkelijker kan maken. Je hoeft niet elke keer via verschillende websites en apps dingen als geldzaken, uitnodigingen en notities te regelen.

Happening is vooral populair onder studenten. Daar lijkt de app met de functies en praktische hulpmiddelen ook vooral op in te spelen. Lena (23): ‘Ideaal voor vriendengroepjes die je niet dagelijks ziet.’ Maar ook scholieren proberen de app uit.

De vraag blijft natuurlijk hoelang de app Happening interessant zal blijven. Zal deze app binnen de big 5 terechtkomen of zwakt het gebruik na een tijdje weer af?  Trendteam lid Daan was er na een week al mee gestopt: ‘Het begon mij te vervelen, ben er teveel tijd mee kwijt en krijg teveel onnodige meldingen.’ Lila (16) merkte dit ook binnen haar middelbare schoolomgeving: ‘Allemaal leerlingen van mijn school gebruiken het ook! Maar ze hebben het er nu wel weer mee gehad.

De meeste jongeren hebben bovendien al Whatsapp, Facebook, Snapchat, Facebook messenger en Instagram op hun smartphone staan. Hebben ze behoefte aan nog een applicatie?

Schermafbeelding 2015-06-03 om 11.44.40

Disclaimer Back to top