Fake but flawless

Youngworks


Selfies net dat beetje extra shine geven door middel van een filter, dat doen we allemaal wel eens. Wel verbaast het mij de laatste tijd hoe flawless de Facebook en Instagram foto’s van mensen uit mijn omgeving zijn. De perzikhuidjes en extreem lange wimpers verraden regelmatig het gebruik van de MakeupPlus app.

Met MakeupPlus kun je foto’s nog sneller en makkelijker bewerken dan met programma’s als Photoshop. Met een paar simpele handelingen creëer je in no-time de mooiere versie van jezelf. Wanneer Facebook-profielfoto’s en masse veranderen in perfect geretoucheerde plaatjes, vraag ik me af of er dan totaal geen taboe rust op het publiceren van dit soort ‘neppe’ foto’s?
Een aantal van onze Trendteam-leden reageerde op de app:

Boyd, 20 jaar – “Ik ken zelfs jongens die deze app gebruiken en ze posten de foto’s ook echt op social media.”

Lila, 17 jaar – “Ik gebruik deze app zelf niet. Ik zou het alleen maar vervelend vinden om alles mooier te maken.. En ik zie het wel in mijn omgeving, meer mensen die het niet gebruiken dan wel, maar toch zeker wel wat. En dan vooral de huid egaler en de tanden witter.”

Teun, 22 jaar – “Ik voel me altijd zelfs al schuldig als ik een Snapchat filter gebruik.”

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.