De toekomst van wonen in de grote stad

Onderzoek onder young professionals voor Bouwinvest

Opdracht

Iedere woningzoekende weet het: de woningmarkt in Amsterdam verandert in rap tempo. Het aantal éénpersoonshuishoudens stijgt én de prijs van woningen neemt toe. Ook verandert de woningzoekende: een nieuwe generatie young professionals betreedt de woningmarkt én de doelgroep alleenstaande ouderen wordt steeds diverser. Bouwinvest vroeg Youngworks hoe zij beter kan inspelen op (toekomstige) behoeften van deze twee verschillende doelgroepen.

aanpak

Om de woonbehoeften van young professionals en vitale ouderen inzichtelijk te maken, organiseerde Youngworks twee co-creatiesessies: een sessie met ouderen (55-75) en één met jongvolwassenen (20-35). Tijdens de sessies gingen Youngworks en Bouwinvest actief in gesprek met jong en oud over vragen als: ‘Wat zijn jullie woonbehoeften?’ ‘Ben je bereid om concessies te doen om in de stad te blijven wonen? Bijvoorbeeld, kleiner wonen of voorzieningen delen?’ Ook verkenden we de impact van trends zoals de opkomst van de deeleconomie, groeiend eco-bewustzijn en Smart Home toepassingen op hun woonwensen.

OPBRENGSTEN

Het onderzoek gaf inzicht in de vereisten, behoeften en prioriteiten van de doelgroepen. Op basis van de learnings uit de co-creatie sessies maakte Youngworks de vertaalslag van inzichten naar kansen. Wat betekenen de inzichten nou écht voor het woonaanbod (en de communicatie van dit aanbod) gericht op beide doelgroepen? De uitkomsten helpen Bouwinvest te investeren in bouwprojecten die écht aansluiten op de woonbehoeften van beide doelgroepen. Zodat beide generaties, ook in de toekomst, zo optimaal mogelijk naast elkaar kunnen wonen en leven in de stad.

Hoe jongeren de toekomst van jouw vakgebied zien?

Neemt contact met ons op om te bespreken hoe we die vraag kunnen beantwoorden.

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.