Get ready for a smart world

Wervingscampagne voor Saxion Hogeschool

VRAAG

In elk vakgebied vinden in hoog tempo technologische innovaties plaats waardoor banen veranderen en soms zelfs verdwijnen. Bij Hogeschool Saxion heeft technologie – en de gevolgen die dat heeft voor een vakgebied – een focus in alle opleidingen. Hoe brengen we deze profilering bij studiekiezers onder de aandacht?

aanpak

We moeten in strategie en communicatie niet te veel de nadruk leggen op technologische ontwikkelingen (dat wekt de indruk dat Saxion alleen bèta-opleidingen biedt), maar de focus leggen op de gevolgen voor het dagelijks leven en werk. Om dit voor jongeren zo begrijpelijk mogelijk te maken moeten we dat doen aan de hand van voorbeelden uit hun leefwereld.

 

 

inzicht

We bedachten de strategie ‘Get ready for a smart world’ en ontwikkelden een aantal ‘smart hoaxes’ die we uitvoerden met een verborgen camera. Deze films vormden de basis voor de merkcampagne. Het thema ‘Get ready for a smart world’ werd zowel intern als extern vertaald.

 

Films


Hulp nodig bij de wervingsstrategie voor jouw onderwijsinstelling?

Neem contact met ons op
voor de mogelijkheden.

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.