Check wat je misloopt

Campagne voor Gemeente Utrecht

VRAAG

Een groot deel van de jongeren heeft financiële problemen vanwege schulden en het mislopen van toeslagen. Hoe kunnen we deze jongeren helpen?

INZICHT

We voerden een onderzoek uit onder de doelgroep. Daaruit bleek dat ‘jongeren aanspreken op mogelijke schulden’ geen goede invalshoek is, omdat ze zich vaak schamen voor hun schulden. Jongeren aanspreken op geld dat ze mislopen, zoals zorgtoeslag, is daarentegen een goede manier om met jongeren in gesprek te gaan over geldzaken.

AANPAK

Door middel van creatie en co-creatie ontwikkelden we een pinautomaat die jongeren eenvoudig voorrekent hoeveel geld ze mislopen. Na het invullen van een korte vragenlijst print de automaat het bedrag dat je elke maand laat liggen. Voor hulp bij het aanvragen van toeslagen word je doorverwezen naar de Cashcoaches, die je ook kunnen helpen met andere geldzaken.

Campagne video


Op locatie


ZELF DE CHECK DOEN?

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.