Be Like: de nieuwste internethype

Youngworks Trendteam


2014 is nog amper begonnen of de eerste Nederlandse internethype is een feit: Be Like.
tattasbelike_youngworks_blog
Met een Be Like-afbeelding (ook wel een ‘meme’ genoemd) typeer je een bepaalde groep op een grappige, ludieke manier. Op het nog altijd populaire 9gag zijn al talloze Bitches Be Like en Niggas Be Like-memes te vinden.
Heel nieuw is de vorm dus niet, maar nieuw is wel dat er nu ook Nederlandse varianten zijn. Grote aanjager van de hype is de Tatta’s Be Like Facebookpagina (‘Tatta’ is straattaal voor Nederlander/kaaskop) die 3 januari werd aangemaakt. Niet snel hierna volgden talloze varianten: Studenten Be LikeDocenten Be Like, Indo’s Be Like, Brabanders Be Like; de lijst is oneindig.
studentenbelike_youngworks_blog
docentenbelike_youngworks_blog
Niet alleen op Facebook is Be Like populair. Ook op Twitter, Instagram en WhatsApp worden veelvuldig Be Likes bedacht en gedeeld. De Be Like-hype zal voorlopig dus nog wel even aanhouden. Totdat iedereen op een gegeven moment Be Like-moe wordt en de hype weer even snel weg is als dat ‘ie kwam.
Voorlopig is het maken, bekijken en delen van grappige afbeeldingen een belangrijk tijdverdrijf voor jongeren, in welke vorm dan ook. En de Be Likes geven een geniaal inkijkje in hoe jongeren denken over zichzelf en over anderen.

Disclaimer Back to top