#9 Influencers uitgelicht: Jon Olsson

Maak kennis met de boegbeelden van nu

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu?  Martijn (26) wees ons deze maand op: Jon Olsson. 

Wie is het?
Jon Olsson is een Zweedse oud profskiër en winnaar van verschillende X-games (jaarlijkse wedstrijd van extreme sports). Daarnaast is hij ondernemer en eigenaar van verschillende lifestylebedrijven zoals Douchebags en C’est Normal. Op YouTube is hij bekend van zijn vlogs waarin hij een inkijkje geeft in zijn reizende leven. Samen met zijn vrouw, die tevens ook een bekende influencer is, reist hij de wereld rond om te doen waar hij blij van wordt.

Hoe of waarin inspireert hij jou?
Jon is een gozer die alles vanuit de positieve kant bekijkt en vanuit deze blik ook anderen motiveert om te ondernemen, te reizen en dingen te doen die ze leuk vinden. Hij gaat zijn eigen weg en laat de positieve kanten daarvan zien; niet alleen maar bezig zijn met wat anderen van je verwachten en die zogenaamd ‘moeten’.

Wat is jouw top 3 van filmpjes van die je wilt delen met wie hem niet kent?
In deze video besluit Jon een dure, luxe wagen compleet te verbouwen. Een wagen waar normaal niemand aan zou sleutelen, omdat ‘ie zo mooi en duur is. Het lef dat hij in deze video laat zien door het dak er vanaf te halen, toont aan dat hij echt graag dingen anders doet dan anderen.

Deze video laat zien hoe Jon van een chique huis, inclusief ouderwetse inrichting, een supermodern huis maakt. Hij kan door het oude heen kijken en de potentie van een huis zien. Dat vind ik tof, omdat veel mensen geneigd zijn om alleen maar obstakels te zien.

In deze video neemt Jon de kijker mee in zijn passie voor reizen en zijn leven zoals hij dat het liefste leeft.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?
Hij heeft in veel vlogs de neiging om kortaf te zijn tegen zijn crew. Naar mijn idee kunnen de video’s nog beter worden wanneer hij zijn personeel zou behandelen als gelijken en zo ook de samenwerking zou versterk. Hij is soms teveel de ‘baas’.

Welke invloed heeft hij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Jon is geen Nederlander; dat maakt het moeilijk om te bepalen welke invloed hij uitoefent op de Nederlandse jongerencultuur. Daarentegen bereikt hij wel een enorm grote internationale doelgroep, waaraan hij laat zien wat je kunt bereiken als je je hart volgt en doet wat je leuk vindt.

 

Waar kunnen we hem volgen?
YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/JonOlssonVideoBlog

Instagram: https://www.instagram.com/jonolsson1/

Disclaimer Back to top