#8 Influencers uitgelicht: ClickForTaz

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu? Ons trendteamlid Sahra (16) wees ons deze maand op: ClickForTaz. 

Wie is het?
Taz Alam is een 24-jarige millennial die video’s plaatst op YouTube onder de naam ClickforTaz.  Ze is vooral bekend geworden door haar spoken word poetry, maar ze maakt ook video’s over haar dagelijks leven en doet allerlei challenges. 

Hoe of waarin inspireert zij jou?
Taz laat allerlei struggles zien waar millennials en Gen Z’ers  weleens mee worstelen. Het mooie vind ik dat ze in tegenstelling tot veel andere influencers niet alleen de mooie, zorgeloze kant van haar leven laat zien. Ze verschijnt bijvoorbeeld vaak zonder make-up in haar video’s en is niet bang om te laten zien als ze er even doorheen zit. Ze is Iemand die de boodschap overbrengt dat het leven niet altijd perfect is, wat social media soms wel lijkt over te brengen. Verder zijn haar filmpjes heel erg grappig waardoor ze vermakelijk zijn om te bekijken. 

Wat is jouw top 3 van beelden/ filmpjes van haar? Welke wil je delen met wie haar niet kent?

  1. In deze video probeert Taz een challenge uit. Namelijk een week zonder social media. Het is heel grappig en interessant om te zien hoe ze hiermee omgaat en het laat je zelf ook nadenken over je eigen afhankelijkheid.
  2. Deze video behoort niet tot haar kanaal maar is een TedTalk. Ze vertelt hier over de moeilijkheden die ze meemaakte als millennial.
  3. Ook hier doet ze een challenge. Taz probeert om een dag te leven van slechts een pond.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?
Niets. 

Welke invloed heeft zij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Doordat Taz een Engelse influencer is, weet ik niet hoeveel Nederlandse aanhang ze precies heeft. In het algemeen denk ik dat ze jongeren een geruststellend gevoel kan geven.  Ze laat immers de ‘onbewerkte’ werkelijkheid zien. 

Waar kunnen we haar volgen?
YouTube kanaal: ClickForTaz
Instagram: @clickfortaz
Twitter: @ClickForTaz 

Disclaimer Back to top