#7 Influencers uitgelicht: Headhunterz

Hedendaagse influencers uitgelicht

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu? Ons trendteamlid Tom wees ons deze maand op: Headhunterz. 

Wie is Headhunterz?
Zijn echte naam is Willem Rebergen, maar hij wordt vaak Heady genoemd. Headhunterz is voor velen de nummer 1 hardstyle dj/producer van de wereld en reist daarom ook heel de wereld af om te draaien. Hij heeft een eigen podcast – Hard with Style – en hij heeft net nieuw label opgericht, genaamd ‘the Art of Creation’.

Hoe of waarom inspireert hij jou?
Willem is een heel open en emotioneel persoon. Hij is heel actief op Instagram, Facebook en Snapchat. Hij deelt alles en laat ook zijn slechtere periodes zien, niet alleen met foto’s, maar ook in vlogs. Door hem ben ik hardstyle gaan luisteren en reis ik veel festivals af. Hij heeft een aantal jaar geleden de hardstyle scene verlaten om dance/ house te draaien en te producen. Daar bleek hij ook talent voor te hebben: zo heeft hij op de grootste festivals gedraaid, zoals vele UMF festivals en Coachella. In die tijd ben ik hem blijven volgen maar niet meer zo actief. Tot het moment dat hij vorig jaar zijn terugkeer naar hardstyle aankondigde. Met een surprise act op Defqon 1 voor 60.000 fans kon hij niet meer stuk. Een poosje later kondigde hij een show in september aan: The Return of Headhunterz. Ziggodome was in nog geen halfuur tijd uitverkocht! Daarnaast heeft hij een aantal weken geleden een eigen show in Paradiso gehad. Wat ik heel inspirerend vind is dat hij ondanks dat hij jaren geleden de scene verlaten heeft, bij terugkomst nog steeds ongelofelijk veel fans heeft die loyaal zijn gebleven.

Wat is jouw top 3 van beelden/ filmpjes van hem? Welke wil je delen met wie hem/niet kent?
Eigenlijk heeft hij teveel filmpjes en beelden die ik gaaf vind, ik heb wel 10 foto’s in mijn top 3 staan. Maar deze heb ik uitgekozen:

  1. Headhunterz zit vol met tatoeages. Met zijn lyrics en artwork inspireert hij vele fans die zijn werk ook op hun lichaam hebben staan.
  2. Net voordat zijn show ‘The Return of Headhunterz’ begint. Dit was voor mij persoonlijk een van de gaafste feesten die ik ooit heb meegemaakt.
  3. Tijdens de show in Paradiso zit hij bij een van zijn fans op de schouders. Headhunterz heeft altijd veel interactie met zijn publiek.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?
Soms twijfel ik of het allemaal wel echt is. Ik denk dat als je zoveel fans en volgers hebt je het niet altijd even realistisch kunt houden.

Welke invloed heeft hij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Hardstyle is een vrij gesloten wereld met loyale fans. Maar Willem gaat enorm met zijn tijd mee. Hij is modieus en maakt geweldig gebruik van social media. Ik denk dat hij voor jonge fans, zoals ik, heel inspirerend kan zijn. Hij is zo open over zijn leven dat hij een bepaalde band creëert tussen hem en zijn fans. Ik denk dat hij er ook voor kan zorgen dat mensen zich open stellen voor hardstyle. Al is de belangstelling voor hardstyle in de afgelopen jaren al enorm toegenomen.

Waar kunnen we hem/haar volgen?
Facebook: Headhunterz 
Instagram: @headhunterz 
Twitter: @headhunterz 
Snapchat: toevoegen op itsheadhunterz 

 

 

Disclaimer Back to top