#6 Influencers uitgelicht: De Groene Meisjes

Influencers uitgelicht

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu? Ons trendteamlid Boyd wees ons deze maand op: De Groene Meisjes. 

Wie is het?
De Groene Meisjes! Een blog van Merel die ik heb ontdekt dankzij Facebook, doordat deze voorbij kwam in mijn timeline. Op de website zijn verschillende groene categorieën te vinden: groen eten, leven, denken en reizen. ‘De Groene Meisjes gaat over alles wat een leven leuker, beter en groener maakt. Het is een platform voor groene inspiratie’, zoals Merel het zelf omschrijft.

Hoe of waarin inspireert zij jou?
Ik eet al 22 jaar vegetarisch en soms ben ik zoekende naar leuke plekken om heen te gaan op reis of zoek ik naar lekkere recepten. Op haar website kun je toffe reisblogs met mooie foto’s en goeie tips vinden. Ook ben ik fan van de recepten op de website, omdat ze duidelijk zijn geschreven met mooie foto’s erbij. 

Wat is jouw top 3 van beelden/ filmpjes van haar? Welke wil je delen met wie haar niet kent?

  1. Recepten index
   Gezond eten hoeft niet karig of vies te zijn. Check de receptenindex van De Groene Meisjes maar eens: 

  2. London Shoreditch
   Dankzij de blog op Groene Meisjes over Londen ontdekte ik een gaaf (voor mij) nieuw stukje Londen: Shoreditch!

  3. Favoriete plekken in Rotterdam
   Ik kom zelf uit de buurt van Rotterdam en tijdens het lezen van de blog over de beste groene spots in Rotterdam ontdekte ik weer een aantal nieuwe plekken, heel tof!

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?
Lastig, ik lees en kijk altijd vol plezier rond op de website.

Welke invloed heeft zij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Ik denk dat De Groene Meisjes meer gezien zouden moeten worden als Micro influencer, vanwege de specifieke doelgroep. Toch zijn er meer dan 25.000 mensen die Merel volgen op Instagram!

Waar kunnen we haar volgen?
Facebook: De Groene Meisjes
Instagram: @mereldwildschut
Website: degroenemeisjes.nl 

Disclaimer Back to top