#4. Influencers uitgelicht: Vjeze Fur

Influencers uitgelicht

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu? Ons trendteamlid Florian wees ons deze maand op: Vjeze Fur.

Wie is Vjeze Fur? 
Freddy Trathlener (Vjeze Fur) is lid van De Jeugd Van Tegenwoordig, en heeft daarnaast zijn eigen kledingmerk: Trathlener. 

Hoe of waarin inspireert hij jou? 
Freddy is een veelzijdig figuur en heeft altijd wat te doen. Zijn kledingmerk spreekt mij niet per se aan, maar het feit dat hij daar ook mee bezig is naast muziek maken vind ik wel bijzonder. Alle leden van de De Jeugd Van Tegenwoordig vind ik enorm interessant. Hun taalgebruik, de manier van communiceren met fans, de veelzijdigheid. En het meest belangrijk vind ik dat ze enorm grappig zijn. Freddy lijkt het leven helemaal niet serieus te nemen en tegelijkertijd is hij hartstikke succesvol. Dat geeft in mijn ogen aan dat je elke dag met een korrel zout moet nemen en dat tegenslagen ook om te lachen zijn, want zonder word je nooit beter. 

Wat is jouw top 3 van beelden/ filmpjes van hem? Welke wil je delen met wie hem niet kent?
Ik zou iedereen aanraden om hem te volgen op Instagram. Zijn verhalen zijn altijd hilarisch. Soms zit er een boodschap in en soms verveelt hij zich gewoon en is het allemaal mooie onzin. De berichten onder zijn posts op Instagram zijn vaak geschreven alsof hij een vrouw op middelbare leeftijd is die zich continu verbaast over de wereld. Hij is eigenlijk gewoon een groot kind. Het is lastig om drie beelden aan te wijzen, omdat zijn online profiel het totaalplaatje weergeeft. Maar deze drie posts schetsen wel een duidelijk beeld van hem: 

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan hem?
Niks.

Welke invloed heeft hij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
In mijn sociale omgeving is iedereen enorm fan van De Jeugd en ook van Freddy. Zijn grappige manier van dingen overbrengen integreert zich ook in ons taalgebruik. We nemen mensen al gauw in de maling als ze te serieus zijn en dat pakt niet altijd even fijn uit. Mensen die bijvoorbeeld niet naar De Jeugd luisteren, snappen de vorm van grappen maken niet en vinden het nog wel eens beledigend. Mensen die wel naar De Jeugd luisteren vinden het grappig en doen graag mee.

Waar kunnen we hem volgen?
Instagram: @vjezla

Disclaimer Back to top