21 learners of the 21st Century

Youngworks


Al enige tijd wordt onder de noemer ‘21st Century Skills’ gesproken over vaardigheden die nodig zijn in de 21ste eeuw. Kennisnet wil dit thema verbinden aan de Nederlandse praktijk. Hoe maken jonge mensen nu en in de toekomst effectief gebruik van talloze nieuwe mogelijkheden om samen te werken, te communiceren, te leren, te protesteren, te globaliseren en te mobiliseren?

YoungWorks brengt in opdracht van Kennisnet 21 jonge mensen bij elkaar die exemplarisch zijn voor deze vaardigheden. Op welke manier hebben jongeren zich deze vaardigheden eigen gemaakt? En hoe passen ze het toe? Kennisnet wil met dit project zo veel mogelijk voorbeelden en cases verzamelen die ze kunnen gebruiken in het aanjagen van een debat over de ‘21st Century Skills’.
De groep van 21 learners komt in de periode van mei tot en met september vier keer bij elkaar. Ze delen hun ervaringen en aan de hand van opdrachten laten jongeren zien welke vaardigheden ze bezitten (en welke niet). Tijdens de bijeenkomsten blijven de deelnemers via Facebook online met elkaar verbonden. Ze krijgen regelmatig opdrachten en vragen toegestuurd die ze moeten uitvoeren of beantwoorden. Twitterende en bloggende jongeren stimuleren we om berichten over het project te posten.
Met de inzichten die de jongeren geven over hun vaardigheden, in combinatie met opgedane kennis en internationale ontwikkelingen over het onderwerp, gaat Kennisnet het debat aan met het onderwijsveld. Worden jongeren goed voorbereid om zich te handhaven in een wereld die andere eisen stelt? Of moet het onderwijs beter worden afgestemd op de 21st Century Skills?

Disclaimer Back to top

Youngworks.nl maakt gebruik van cookies:

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.