#10 INFLUENCERS UITGELICHT: DE HUISMUTS

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu?  Marieke (19) wees ons deze maand op: de Huismuts. 

Wie is het?
Rachel Siwaletti, ofwel de Huismuts, is een 29-jarige influencer uit Amsterdam. Ze vlogt op YouTube over lifestyle, haar gezin en interieur. Op haar blog lees je over zwangerschap, trouwen, feestjes, koken, vakantie en columns. Ze heeft ook een Instagram-profiel waar ze haar leven, reizen en haar kennis van interieur deelt met 68.500 volgers.

Hoe of waarin inspireert hij jou?
We hebben dezelfde smaak qua interieur en ook vaak met kleding.
Ik kan erg genieten van haar oprechte eerlijkheid en de gezelligheid van de vlogs. Het is erg leuk om het dagelijks leven van haar gezin te zien.

Wat is jouw top 3 van filmpjes van die je wilt delen met wie haar niet kent?
1. Ik haal heel veel inspiratie op het gebied van wonen van de blogs van Rachel. Zo heb ik na het zien van haar blog een soort gelijk dressoir gekocht. Dit is echt een aankoop die ik door haar heb gedaan.

2. Ik vind reis video’s sowieso altijd erg leuk. Deze video speelt zich af in New York. Verder hebben ze erg leuk nieuws, namelijk dat ze nog een baby krijgen. Als trouwe volger vind je dit natuurlijk erg leuk. Ze laat zien hoe ze haar zwangerschap heeft verborgen.

3. Deze video vind ik voornamelijk leuk omdat het boordevol gezellige momenten zit.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?
Bij veel influencers heb ik wel dingen die ik irritant vind. Bij Rachel heb ik dat niet. Ze heeft op haar Instagram een goede balans tussen samenwerkingen en eigen content. Ook uploadt ze voor zover ik weet altijd op tijd.

Welke invloed heeft zij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Ik denk dat Rachel op een leuke manier laat zien hoe het er in een gezinsleven aan toe gaat. Dit is interessant voor veel jongeren, omdat velen van hen in een fase zitten dat ze beginnen met settelen.

Waar kunnen we haar volgen?
YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCe-eLcHxwSF3z1N_HlZ1YIA 
Instagram: https://www.instagram.com/dehuismuts/
Facebook: https://www.facebook.com/dehuismuts
Blog: https://dehuismuts.com/

Disclaimer Back to top