#2. Sophie vs the Universe

Influencers uitgelicht

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu? Ons trendteamlid Merel wees ons deze maand op: Sophie vs the Universe.

Wie is Sophie vs the Universe?
Sophie vs the Universe (20 jaar) is een Nederlandse Instagram-fotografe en blogger. Zelf vind ik haar de jongere lookalike van de prachtige Anna Hathaway.

Hoe of waarin inspireert zij jou?
Ik vind dat ze onwijs mooie foto’s plaatst, vaak met een heel inspirerend onderschrift. Dit kan over van alles gaan: van de reizen die ze maakt tot aan persoonlijke verhalen.

Wat is jouw top 3 van beelden/filmpjes van haar? Welke wil je delen met wie haar niet kent?

2. Dit komt een beetje op hetzelfde neer, iedereen heeft weleens last van puistjes, een droge huid. Dat is juist hartstikke normaal en dáárom plaatst ze dat ook. Sophie laat haar volgers casual weten dat ‘imperfecties’ bij haar horen.

3. Het leuke is dat Sophie ook veel natuurfoto’s maakt en zo de schoonheid van plekjes in Nederland laat zien. Dit inspireert mij, omdat niet iedereen op Insta dit soort foto’s plaatst. Voor mij en andere jongeren is het positief om te zien dat ‘simpele’ locaties die afwijken van de standaard ook een mooi beeld geven.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant?
Sommige foto’s vind ik net iets té geposeerd qua compositie (dit zijn niet perse foto’s van haarzelf, maar vaker van de ruimte of het object dat ze fotografeert). Alhoewel, Instagram is daar misschien ook wel weer voor bedoeld!

Welke invloed heeft zij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
In een digitale wereld waarin van vrouwen wordt verwacht dat ze er perfect uitzien geeft Sophie een realistisch beeld met een duidelijke boodschap. Zelf ben ik niet zo feministisch, maar toch vind ik de beelden in combinatie met de tekst ontzettend terecht. En daarmee denk ik dat ze een hele unieke manier heeft om meisjes, maar ook jongens positief te beïnvloeden.

Waar kunnen we haar volgen?
Instagram: @sophievstheuniverse
Blog: www.sophievstheuniverse.com 
Bewaren
Bewaren

Disclaimer Back to top