#1. Jack Harries

Youngworks Trendteam


Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu? Ons trendteamlid Noa wees ons deze maand op: Jack Harries.

Wie is Jack Harries?
Jack Harries (24 jaar) is een Britse filmmaker, fotograaf en environmentalist. Hij maakt voornamelijk films en fotoseries over onrecht in de wereld. Met het YouTube-kanaal ‘Jacksgap’ is hij bekend geworden. 

Hoe of waarin inspireert hij jou?
Ik volg Jack nu ongeveer 5 jaar, aan het begin inspireerde zijn levensstijl mij: hij reist de hele wereld over, geniet volop, verdient geld met zijn passie en staat gigantisch positief in het leven. Momenteel inspireert Jack me vooral met zijn creatieve ideeën en wereldverbeterende projecten. Hij heeft niet alleen van zijn passie zijn werk gemaakt, maar doet ook echt iets met zijn succes. Zijn volgers gebruikt hij om aandacht te trekken naar grote problemen, zodat er daadwerkelijk iets mee gedaan kan worden.
Wat is jouw top 3 van beelden/filmpjes van hem? Welke wil je delen met wie haar niet kent?

1. Dit was een van zijn eerste video’s, hier begon ik hem echt als inspiratiebron te zien. Met vrienden startte hij een project, ze namen deel aan de ‘rickshaw run’ in India en zamelden geld in voor het kinder kanker fonds. Ik heb de serie gevolgd en naast dat het overkwam als een onwijs gave levenservaring gebruikte hij zijn volgers voor iets oprecht goeds.

2. Dit beeld toont dat Jack altijd met gekke creatieve projecten komt en nooit stopt met goed te doen.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant?
Dit vind ik lastig, omdat ik hem nooit als irritant heb beschouwd. Hij is een inspiratiebron die ik opzoek via Instagram of YouTube als ik daar zin in heb.

Welke invloed heeft hij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Via social media maakt Jack problemen in de wereld toegankelijk voor jongeren. Ik heb het idee dat er hierdoor meer aandacht aan wordt besteed. Met zijn beeldmateriaal stimuleert hij jongeren om te werken vanuit een passie, en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Waar kunnen we hem volgen?
Instagram: @jackharries
YouTube: JacksGap
Website: www.jacksgap.com
Disclaimer
Bewaren

Disclaimer Back to top