Vrijzinnige vrouwen

Update

Videoclip shopping

In videoclips, maar ook in tv-programma’s komen regelmatig de nieuwste mode items voorbij. Lastig wordt het wanneer je een aantal van deze items zou willen kopen. Waar doe je dat en heb je dan wel hetzelfde? Online modewinkel Ssense heeft daar wat op gevonden en lanceerde ‘The worlds first interactive shoppable video clip’. Ons nieuwste Trendteamlid Anne (21) bracht ons op de hoogte van deze clip met fashiontintje.

In de videoclip kun je namelijk met één druk op de knop de kleding bestellen die de artiesten dragen. Er verschijnt een pop-up scherm met een link naar de website van Ssense waar je het desbetreffende artikel gelijk kunt kopen. De videoclip ‘I think she’s ready’ is in samenwerking gemaakt met artiesten als Diplo, Iggy Azalea en KFi.

Het idee is niet geheel nieuw. ASOS kwam met een soortgelijk concept. De ‘ASOS Urban Tour’ campagne was een film waar dansers uit verschillende landen met ieder hun eigen look in voor kwamen. Ook hier kon je de exacte mode items uit de film bestellen.

Misschien dat het vrouwen net iets meer aanspreekt, maar deze ontwikkeling hoeft niet bij mode items te blijven. Het kan bijvoorbeeld ook toegepast worden bij gadgets. Het is vooral een interessante ontwikkeling voor adverteerders. Het biedt adverteerders namelijk een hele nieuwe mogelijkheid om hun producten te verkopen. Ook voor jongeren is dit interessant. Jongeren zitten in een levensfase waarin hun brein impulsen en korte termijnprikkels nog niet goed kan beheersen. Zo’n button waar je tijdens een videoclip op kunt klikken om direct dat mode item te bestellen kan dus zeer aantrekkelijk zijn. Wat jongeren ook zal aanspreken is het korte en snelle proces wat je moet afleggen om exact hetzelfde item te kunnen kopen wat je zojuist in een videoclip hebt gezien.

Anne: “Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger ook wel eens mijn outfit baseerde op wat er in een video clip gedragen werd en heb nu nog steeds dat ik mode items op tv voorbij zie komen die ik wel graag zou willen hebben. Vooral nu er ook tv’s zijn ontwikkeld met touchscreens is dit wel een interessante ontwikkeling. Stel je voor als ze dit zouden toepassen op alle video clips, films en series. Dan zal het een grote invloed hebben op adverteerders maar ook op het shopping gedrag.”

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.