Vrijzinnige vrouwen

Update

Tienerfeiten: een twitteraccount met een vleugje commercie

“Zeggen tegen iemand dat je gaat slapen, maar nog uren in je bed met je telefoon internetten.” “Liefde zit in een klein hoekje, jammer dat de aarde rond is”. Deze tweets komen uit de timeline van het zeer populaire twitteraccount Tienerfeiten, dat inmiddels in de top 50 van Nederlandse twitteraccounts met de meeste volgers staat. Het plaatsen van deze en een heleboel andere leuke quotes leidde al gauw tot meer dan 90.000 volgers. De 16-jarige Quincy de Graaf, oprichter van het twitteraccount Tienerfeiten, had nooit verwacht dat zoveel mensen hem zouden volgen. Sinds kort biedt hij ook de mogelijkheid aan om te adverteren via zijn twitteraccount, de Facebookpagina en op de gelijknamige website.

Dat is best een slim idee, want het account van Tienerfeiten heeft al een bereik van ruim 90.000 volgers en de meeste tweets worden door het gros van de volgers geretweet. Een advertentie wordt op deze manier dus door velen gezien (en wellicht ook doorgestuurd naar de eigen twitter-achterban). Op de site beschrijft de 16-jarige beheerder van het twitteraccount dat Tienerfeiten nu erg in de spotlight van bedrijven staat die allemaal gebruik willen maken van Twitter als advertentiemedium. Hoewel Tienerfeiten de mogelijkheid tot adverteren aanbiedt, zal Quincy het aantal reclametweets zoveel mogelijk beperken zodat de volgers er niet al te veel last van ondervinden.

Met zijn 16 jaar en slimme ideeen om social media in te zetten als advertentiemedium, is Quincy zeker een carri√®rekid te noemen. Het idee voor het twitteraccount kwam nadat hij buitenlandse twitteraccounts volgde die soortgelijke quotes de wereld in stuurde. ‘Dat kan ik ook!’ dacht de Graaf en hij zette Tienerfeiten op met als grootste doel om de volgers te amuseren. Quincy zorgt ook voor interactie met zijn volgers. Volgers kunnen namelijk naast het lezen van de tweets ook meedoen aan leuke acties, zoals het winnen van een Blackberry door een originele Tienerfeiten-tweet in te zenden. Quincy is niet de enige met een succesvol twitteraccount. Drie Nederlandse meiden, Willemijn (14 jaar), Lisa (15 jaar) en Leonie (14 jaar), plaatsen onder het twitteraccount DutchTeenagers herkenbare quotes voor Nederlandse tieners. Met ruim 50.000 volgers is DutchTeenagers ook geen kleintje in twitterland. Interessant om in de gaten te houden, want ook de meiden van DutchTeenagers denken er aan om te adverteren via hun twitteraccount.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.