Vrijzinnige vrouwen

Update

Sociale nachtegalen

Dat YouTube een populair platform is om je zangkunsten te etaleren is al lange tijd bekend. Trendteam-lid Boyd Winkelman attendeerde YoungWorks op het bestaan van een interessant alternatief: KaraokeParty.com. Op dit online karaokeplatform ligt de focus op de prestaties van je stembanden en strijden jongeren uit de hele wereld dagelijks om diverse medailles in karaokebattles met zelf opgenomen covers van bekende liedjes. Welkom op KaraokeParty.com

De zweedse Mattias Öberg begon in 2007 al met het bouwen van een prototype voor KaraokeParty.com. Binnen korte tijd zijn ook Mats Fors (business developer) en Markus Hörnsten (development & design) bij het project betrokken en kon er serieus aan de website gewerkt worden. In augustus 2008 werd de eerste versie van de website officieel gelanceerd in Zweden en sindsdien zijn de mannen gestaag bezig met het aantrekken van zo veel mogelijk jonge (zelfbenoemde) zangtalenten van over de hele wereld.

KaraokeParty.com biedt gebruikers de mogelijkheid mee te zingen met hun favoriete nummers en hun zangtalent te meten door in dagelijkse karaokebattles tegen elkaar te strijden. De scores binnen de battles worden bijgehouden in het systeem en gedeeld via het eigen profiel. Door binnen de top drie van een battle te eindigen, kun je diverse medailles verdienen. Op deze manier strijd je online tegen vrienden van over de hele wereld. Alle liedjes op KaraokeParty.com worden legaal aangeboden in twee versies: één met vocalen (om te oefenen) en één met alleen de achtergrondzang. De laatste wordt gebruikt om ‘echt’ in te zingen en mee deel te nemen aan de karaoke-battles.

Maar KaraokeParty.com is meer dan karaoke alleen: de site combineert de elementen van een ouderwetse karaokewedstrijd namelijk met verschillende elementen uit social network sites. Gebruikers moeten een profiel aanmaken (inclusief profielfoto en persoonsomschrijving), kunnen ‘vrienden’ toevoegen, op elkaars profiel reageren en met elkaar praten in een chatbox (waar de toon trouwens opvallend vriendelijk is). De website vertaalt op deze manier het sociale aspect van offline karaoke op interessante wijze naar een online platform.

Aan de activiteiten op de website te zien is Karaokeparty.com met name populair onder jongeren. De leeftijd van leden ligt vaker onder dan boven de 18 jaar. De vraag is: wat maakt Karaokeparty.com zo interessant voor deze jonge doelgroep?

Het antwoord is in onze ogen tweeledig. Net als Wordfeud en DrawSomething past KaraokeParty perfect binnen de trend van ‘knus & kneuterig’ uit onze top 10 jongerentrends voor 2012. Wat is tenslotte gezelliger dan samen zingen en lachen tijdens een klassieke karaokeavond? De website sluit goed aan op de toegenomen populariteit van ouderwetse gezelligheid. Daarnaast benoemden wij eerder de toegenomen behoefte van jongeren om in de spotlight te staan en de grote waarde van beroemdheid onder deze generatie. KaraokeParty.com speelt hier mooi op in en presenteert zichzelf als een etalage voor jong zangtalent. Op papier lijkt de website dus goed aan te sluiten bij de huidige generatie jongeren. Wij zijn daarom zeer benieuwd of de website ook in Nederland voet aan de grond zal krijgen.

Jongerentrends 2013

Jaarlijks voorspelt YoungWorks de 10 jongerentrends voor het nieuwe jaar. Onze top 10 met jongerentrends is inmiddels een begrip in jongerenland. Dit jaar bieden we je al in december een sneak preview van de jongerentrends voor 2013, met een interactieve workshop. Zorg dat je helemaal op de hoogte bent van alle ontwikkelingen die gaan spelen in 2013 en praat hierover met vakgenoten. Klik hier voor meer informatie.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.