Vrijzinnige vrouwen

Update

Social media in NL: een update

Al eerder bleek dat Nederlandse jongeren vooroplopen met het gebruik van social media in vergelijking met andere Europese jongeren. Uit recente cijfers van comScore blijkt dat Nederland ook wereldwijd vooroploopt in social mediagebruik.

Hoewel Facebook enorm gegroeid is, blijft Hyves nog steeds de grootste in Nederland. Hyves telt namelijk 7,6 miljoen bezoekers, Facebook 6,6 miljoen. Toch is Hyves in een jaar tijd niet verder gegroeid (en zelfs een beetje gekrompen): van 7.692 bezoekers in maart 2010 naar 7,650 bezoekers in maart 2011. Het aantal bezoekers van Facebook is daarentegen nagenoeg verdubbeld: van 3.717 in maart 2010 naar 6.556 in maart 2011. Ook Twitter en LinkedIn hebben aan populariteit gewonnen onder het Nederlandse volk. Twitter groeide met 67% en LinkedIn met 70% in een jaar tijd. Ruim één op de vier Nederlanders bevindt zich op deze sociale netwerken. Bij deze cijfers moet opgemerkt worden dat deze alleen gaan over het gebruik van sociale media vanaf een vaste computer, dus bezoeken via smartphones zijn hier niet in meegenomen. Je kunt wel bedenken dat, vooral onder jongeren, het gebruik van social media via smartphones hoog ligt, waardoor de bovenstaande cijfers waarschijnlijk hoger waren uitgevallen wanneer het bezoek van social media via smartphones wel was meegenomen.

Ook al is Hyves nog steeds het grootste sociale netwerk in Nederland, Facebook blijkt vooral onder jongeren het populairste sociale netwerk. YoungWorks Blog berichtte eerder dat Facebook voor de leeftijdsgroep 15-25 jaar het populairste sociale netwerk is in Amsterdam. Volgens de woordvoerder van comScore is het apart dat een ander social media netwerk (Hyves) dan Facebook bovenaan staat op het lijstje van social media gebruik. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat ook Facebook de overhand krijgt boven Hyves. Onder jongeren (ongeveer vanaf 15+) heeft Facebook zijn plekje al lang en breed verdiend.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.