Vrijzinnige vrouwen

Update

Skateboarden als schoolsport

American Football, basketbal en honkbal zijn traditionele Amerikaanse schoolsporten. Daar lijkt nu een nieuwe sport bij te komen: Amerikaanse middelbare scholen bieden sinds kort skateboardlessen aan.

Waar skaten enkele jaren geleden nog verboden was op Amerikaanse Highschool’s, kan je er nu skateboardlessen volgen. Het National High School Skateboard Association (NHSSA) maakt zich hard voor het schoolskateboarden. Er is zelfs een heuse competitie opgezet. Inmiddels bieden ongeveer 40 scholen skateboardlessen aan en begint de competitie serieuze vormen aan te nemen. Wellicht dat – net als bij andere sporten – de highschool skateboarders straks doorstromen naar de reguliere competitie.

In Nederland staan naschoolse activiteiten, zoals sport, veelal los van school. Het is daarom ook niet te verwachten dat skateboardlessen hier ooit tijdens gym worden aangeboden buiten enkele proeflessen om. Maar een skateboardschool, waar je na schooltijd veilig trucjes leert uitvoeren, is een beter alternatief dan zelf maar wat proberen!

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.