Nerdcore

In plaats van rappen over je laatst gekochte Hummer en ‘lekkere wijven’ liever rappen over je laatst gekochte computerspel. Het heeft een naam: Nerdcore.

Nerdcore is de nerd-versie van hiphop. Waarom zou je rappen over het harde leven in de ‘hood’ of bitches en auto’s als je passie totaal ergens anders ligt? Dan ga je dus rappen over hoe ver je bent in het spel World Of Warcraft, over Pentium-computers, over je digitale vrienden of je voorliefde voor een stripfiguur. De beats worden gemaakt op samples die voortkomen uit dezelfde videogames en animatieseries waar de nerderige mc’s over rappen. Bekende Nerdcore mc’s zijn MC Router, MC Frontalot, de gemaskerde Vectar en de groep Optimus Rhyme. Over Nerdcore zijn het afgelopen jaar twee documentaires verschenen: ‘Nerdcore For Life’ beschrijft de Amerikaanse Nerdcore-scene meer in zijn geheel, ‘Nerdcore Rising’ volgt de carrière van MC Frontalot.

26 februari 2009 vond het eerste Nerdcore-event in Nederland plaats, genaamd Glitched. Het werd gehouden in Club Panama te Amsterdam en uiteraard financieel ondersteund door passende sponsers zoals XS4All en tweakers.net. Check hier een videoverslag door Bright.

De Nerdcore-scene is in Nederland nog erg klein, maar wint steeds meer terrein onder gamers en internetverslaafde jongeren. YoungWorks houdt deze scene voor je in de gaten!

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.