Vrijzinnige vrouwen

Update

Muziek in je schoenen

Muziek maken doe je met instrumenten of je computer… toch? Volgens Adidas is muziek maken niet beperkt tot dit materieel. Het merk ontwikkelde namelijk schoenen waarmee je muziek kunt maken. En dat niet alleen: volgens Trendteamlid Stijn, die deze muzikale schoenen spotte, lijken deze schoenen ook gemaakt om games mee te spelen.

Stijn: “Ik moest gelijk denken aan die dansmatten van gameconsoles (wat we vroeger allemaal ooit weleens op een verjaardag hebben gedaan) toen ik deze schoenen vond.”

Adidas ontwikkelde deze schoenen om de nieuwe collectie ‘Mega Collection’ te promoten. Door een speciaal apparaatje aan te sluiten op je laptop, daar verschillende geluiden op te zetten en vervolgens weer in je schoen monteren, kun je door met je hiel of tenen op de grond te tikken je eigen muziek componeren. Dat is natuurlijk veel leuker als je met vrienden bent die dezelfde schoenen hebben, zodat je meerdere geluiden door elkaar kunt mixen. In onderstaand filmpje kun je zien hoe dit werkt.

Stijn vraagt zich na het zien van dit filmpje af waar het heen gaat met de gamewereld. Zou dit het nieuwe gamen zijn, na de Nintendo Wii en de Kinect die spellen ontwikkelden waarbij je moet bewegen? De muzikale schoenen laten zien dat je bijna geen spelcomputer meer nodig hebt. Je kunt dit overal doen waar en wanneer je maar wilt. Dat gamen zich steeds meer gaat afspelen in de ‘echte wereld’, zagen we ook eerder in dit artikel op YoungWorks Blog. Er zijn al verschillende spellen (voornamelijk voor de smartphone) ontwikkeld waarmee het virtuele gamen naar de fysieke wereld is gehaald. De ‘Megalizers’ van Adidas spelen hierop in door het fysieke element van het gamen van nu nog meer te benadrukken: om muziek te krijgen moet je immers veel dansen!

Volgens Stijn gaan deze schoenen jongeren wel aanspreken aangezien zij steeds weer iets nieuws willen proberen. Daarnaast zijn het sneakers die nog steeds behoorlijk aanwezig zijn in het straatbeeld.  De schoenen zijn helaas niet te koop (alleen voor promotionele doeleinden), maar wellicht ontwikkelt de technologie zich zo dat iedereen straks zijn eigen deuntjes kan componeren door middel van schoenen.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.