Vrijzinnige vrouwen

Update

Lady Gaga

Andy Warhol en de 70’s. Dat zijn de inspiratiebronnen van Lady Gaga. Een nieuw tieneridool dat niet alleen opvalt door haar zwarte stem, maar vooral door haar extraverte voorkomen.


Stefani Joanne Angelina Germanotta is 22 jaar en bestormt de hitlijsten met haar hits Just Dance en het recentere Pokerface. Ze is afgestudeerd aan het conservatorium, maar maakt suikerzoete popmuziek met vaak een elektronische insteek. Ze schrijft zelf haar teksten en geeft in verschillende interviews aan zeer geïnteresseerd te zijn in de werking van de media. Daardoor hebben haar teksten vaak een dubbele bodem, zoals in het nummer Paparazzi:

“I’m your biggest fan,
I’ll follow you until you love me,
Papa-paparazzi,
Baby there’s no other superstar,
You know that I’ll be your,
Papa-paparazzi.”

Daarnaast denkt ze mee over de styling van haar videoclips en outfits. Ze ontwerpt haar outfits ook zelf. Hierbij laat ze zich inspireren door designers uit de ‘60 en ’70 en het werk van kunstenaar Andy Warhol. Hieronder twee voorbeelden:

Lady Gaga is een nieuwe, verrassende superster die verschillende diepere lagen heeft. Aan de ene kant omarmt ze de oppervlakkigheid van popmuziek. Aan de andere kant is ze muzikaal onderlegd en denkt ze zelf mee over haar styling, positionering en muziek. Iets wat niet bij alle popartiesten vanzelfsprekend is. Is Lady Gaga een idool 2.0?

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.