Het Puberbrein

Wat beweegt jongeren van 10 tot 25 jaar?

Nieuws over jongeren gaat vaak over excessen, uitzonderingen en incidenten. Hier zetten wij een genuanceerd beeld van het alledaagse leven van gewone jongeren tegenover. Jongeren krijgen steeds meer vrijheden en verantwoordelijkheden, maar hun brein is pas op hun 25e volgroeid. Dit neurobiologische inzicht is de basis voor onze lezingen en workshops over het puberbrein.

Wat maken jongeren mee op weg van kindertijd tot volwassenheid? Hoe ontwikkelt hun brein zich tussen hun 10e en 25e? Wat zijn hierbij de verschillen tussen jongens en meisjes? En hoe kun je als ouder, opvoeder, begeleider, docent of organisatie jongeren begeleiden en stimuleren? Op basis van ons boek Puberbrein Binnenstebuiten delen we in workshops en lezingen de belangrijkste inzichten in het thema en geven we concrete tips voor de dagelijkse praktijk, naar wens specifiek toegespitst op docenten, ouders, voorlichters of werkgevers.

Deze inspiratiesessie is geregistreerd door Registerleraar voor 1 RU (registeruur).

Ons aanbod

icon
 LezingWorkshop
Bel mij terug
DoelInspireren en informerenGeboden inspiratie en informatie verdiepen en vertalen naar de eigen organisatie
DoelgroepOnderwijsprofessionals, werkgevers of voorlichtersOnderwijsprofessionals, werkgevers of voorlichters
VormLezing met interactieve onderdelen en inspirerende filmpjesInteractieve sessies met een afwisseling van kennisoverdracht, cases en opdrachten
Duur30 tot 75 minuten2 tot 8 uur
Aantal deelnemersOnbeperktMaximaal 15
Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.