Vrijzinnige vrouwen

Update

Jongerentrends als ontbijt

Croissantje, jus, koffie en de nieuwste insights

De jongerendoelgroep blijkt keer op keer een doelgroep die voor veel organisaties moeilijk te doorgronden is. Om die reden organiseert Youngworks trendontbijtjes, waarin we de meest cruciale drijfveren en de nieuwste trends delen over deze doelgroep.

Tijdens ons laatste trendontbijt deelden we relevante trends van nu met HR-professionals uit het bedrijfsleven en gingen we in gesprek over de mogelijke consequenties van deze trends op hun werkzaamheden en organisaties. De focus lag vooral op starters van begin twintig.

Trendvoorbeeld: de rol van privacy bij merken

Een van de trends die we zien op dit moment is het groeiende bewustzijn van jongeren rondom privacy. In de praktijk gaat privacy voor jongeren sterk over hun online imago-management (wie kan wat van mij zien en wat doet dat met hun beeld van mij?). Daarmee wordt dit thema ook relevant voor organisaties. 

Door zich te verbinden met een merk of organisatie beïnvloeden millennials hun online imago. Of je nu RedBull liket of Heineken; het zegt iets over hoe je overkomt. Dit raakt aan de interpretatie van jongeren van het concept ‘privacy’. Privacy vraagstukken gaan niet alleen over welke gegevens je van jongeren kunt vragen en gebruiken, maar dus ook over de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat jongeren jouw merk gaan liken. Relevantie en authenticiteit blijken daarbij belangrijke waarden. Kan je ervoor zorgen dat jongeren zich online met jouw merk gaan verbinden en zo ja, hoe dan?

Trendvoorbeeld: #healthy hashtags

Steeds meer jongeren zijn erg bezig met hun gezondheid. Binnen social media komen vele ‘healthy hashtags’ voorbij, waarmee rolmodellen allerlei weetjes maar ook mythes de wereld in helpen over een gezondere leefstijl. Waar komt de ontvankelijkheid van jongeren voor deze informatie vandaan? En hoe kun jij als organisatie jongeren helpen om enerzijds een genuanceerd beeld te krijgen, en anderzijds bepaalde aspiraties in gezonder gedrag om te zetten?

Meer weten over trends en ontbijtsessies bij jou op kantoor? Of wil je een keer mee ontbijten bij ons? Mail of bel met Evelien op Evelien@youngworks.nl, of 020-4199840.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.