Hacking live

Massaproductie zoals die van Ikea drukt de prijzen, maar het is wel saai als iedereen dezelfde Billy boekenkast heeft. De oplossing: Ikea hacking. Je koopt zo’n kast, gooit de lastige gebruiksaanwijzing weg en knutselt zelf iets leuks van de onderdelen. Omdat de meubels goedkoop zijn, is het niet eens een ramp als je bouwwerk instort. Ikea hacking is een nieuwe uitwas van het al langer populaire customizen. Mensen hebben nog steeds een grote behoefte om massaproducten zo aan te passen dat ze een persoonlijk tintje krijgen.

Ikea-hackers kopen een pennenbak bij Ikea en maken er vervolgens een lamp van. Of ze customizen de Billy boekenkast. Hun versies van de massaproducten van Ikea zijn te zien op deze blog.

Ben Heckendorn bouwt gameconsoles om. Zo maakt hij laptops van oude Atari’s en controllers die je met één hand kunt bedienen voor de Xbox.

Hackszine is het eerste online magazine over het modificeren en customizen van alles wat je maar kunt bedenken; van stofzuigers en meubels tot spelcomputers en Google.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.