Vrijzinnige vrouwen

Update

DrawSomething

Ben je het zat om met Angry Birds steeds die vervelende groene varkens te moeten raken met een boze vogel? Kan het behalen van een hoge woordwaarde met Wordfeud je niet meer bekoren of heb je gewoon een hekel aan letters? Er is iets nieuws aan de horizon! Afgelopen week was de app DrawSomething het populairste spel voor de iPhone in de App Store. Waar het klassieke bordspel Scrabble weer nieuw leven in werd geblazen door Wordfeud, haalt DrawSomething de oude vertrouwde Pictionary-gevoelens weer naar boven. Het Trendteam is al aan het tekenen geslagen en is erg enthousiast over deze app.

drawsomething

Op internet wordt DrawSomething al omschreven als ‘het nieuwe Wordfeud‘. Een belangrijk en populair spel-element waarmee Wordfeud bekend werd, is de mogelijkheid om om de beurt te spelen op de momenten waarop je er zelf tijd voor hebt. Ook bij DrawSomething hoef je niet simultaan te spelen en kun je uitgebreid de tijd nemen om je tekeningen zo mooi mogelijk te maken. De app speel je op je iPhone, iPad of Android-toestel en het is de bedoeling dat je tegenspelers raden wat jij hebt getekend en andersom. Je kunt steeds kiezen uit drie woorden, elk variërend in niveau. Hoewel de woorden alleen nog in het Engels zijn, maakt dat de tekeningen er niet minder hilarisch op. Zo komt het voor dat je Elvis, Shakira of Brad Pitt moet tekenen, of een visuele voorstelling moet maken van Pasen. Daar kun je zo creatief mogelijk in zijn.

Het leuke van de app is dat je precies ziet hoe je tegenspeler zijn of haar tekening voor jou heeft gemaakt, inclusief gum-acties of het compleet verwijderen van de tekening als deze mislukt. Het is dus helemaal niet erg om te laten zien dat je eigenlijk niet kunt tekenen of moeite hebt met het verbeelden van een woord. Het is vaak al grappig genoeg om het uiteindelijke resultaat van de tekening te zien. Ook zie je hoe lang je tegenspeler er over doet om jouw tekening te raden. Voor elke goed geraden tekening ontvang je muntjes, die je bijvoorbeeld kunt inwisselen voor nieuwe kleuren om je tekeningen nog mooier te maken.

Waar Wordfeud toch een tikkeltje serieus was (je mocht geen zelfverzonnen woorden neerleggen, hoe geniaal die soms ook mochten zijn), is DrawSomething een welkome afwisseling. Een aantal Trendteamleden signaleerde al wat tekenende klasgenoten en geven aan dat dit misschien wel het nieuwe Wordfeud gaat worden.

Trendteamlid Stijn: “Ik heb het! Helemaal top! Lekker laagdrempelig, iedereen kan het.”

Trendteamlid Freek: “Het nieuwe WordFeud. Nu gaan we lekker tekenen en tekeningen raden, ook leuk.”

Ook met een rondje op Twitter lezen we dat DrawSomething erg leeft onder jonge mensen.

twitter

Het is wachten op de Nederlandse versie van dit spel, wat er hoogstwaarschijnlijk wel snel aan zal komen. Het Trendteam is in ieder geval al enthousiast! 

Foto is gemaakt door Trendteamlid Boyd.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.