De intelligente passpiegel

Twijfelen in het pashokje? Dat is niet meer nodig. Ontdek de Twitterende passpiegel en stuur je outfits ter goedkeuring door aan je vrienden.

De Houtbrox in Uden heeft er al één: een spiegel waarmee je outfits kunt vergelijken en foto’s van jezelf in verschillende outfits naar je vrienden en vriendinnen kunt versturen. De spiegel is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Nedap Retail.

De spiegel heeft een ingebouwde camera waarmee je foto’s kunt maken en versturen via e-mail, MMS en de sociale netwerken als Facebook, Hyves en Twitter. Ook is het een touchscreen waar je ideeën op kunt doen voor verschillende kledingcombinaties. In het buitenland is deze technologie al langer bekend en bestaan er passpiegels die je tips geven over je kapsel, accessoires en zelfs over plastische chirurgie. Vrienden kunnen aangeven welke merken zij dragen en suggesties geven uit de collectie die in de winkel hangt. Tezamen met adviezen van professionals krijg je alleen kleding aanbevolen die past bij je lichaam, zowel qua vorm als qua kleur. In de Prada flagshipsore wordt het kaartje van de kleding die je gaat passen gescand wanneer je de pashokjes inloopt. Vervolgens wordt op een groot scherm diezelfde kleding getoond door modellen op de catwalk. Wanneer je de kleding aan hebt, kan je jezelf van alle kanten bekijken.

Zo werkt het:

De komst van deze intelligente spiegels is een mooi voorbeeld van hoe het online leven zich in het offline leven mengt. Daarnaast is de mogelijkheid om je potentiële aankopen met je vrienden te delen iets wat vooral jongeren zal aanspreken. Stijladvies was nog nooit zo gemakkelijk te krijgen!

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.