Vrijzinnige vrouwen

Update

CV infographic

Er verschijnen steeds creatievere manieren om als werkzoekende op te vallen bij werkgevers. Vorig jaar zagen we dat sommige bedrijven potentiële werknemers lieten solliciteren via Twitter en inmiddels kunnen werkzoekenden ook solliciteren door een tekening te maken in het populaire spelletje Drawsomething. Ons nieuwe Trendteamlid Anne Pereira (21 jaar) spotte nog een interessante manier om op te vallen in de grote stroom werkzoekenden: de CV infographic. Naast dat de inhoud van een CV natuurlijk belangrijk is, wil het oog tegenwoordig ook wat.

CV’s zien er vaak hetzelfde uit: alles netjes geordend in rijtjes. Misschien dat je hoogstens een ander lettertype gebruikt om het wat persoonlijker te maken en op die manier er voor probeert te zorgen dat jouw CV er tussen uit springt. Voor de rest zijn CV’s dus eigenlijk vrij saai en onopvallend. Sites als Vizualize.me & Cvgram.me laten zien dat het ook anders kan. Hier kun je je CV visualiseren door er een infographic van te maken. Voor de werkgevers aantrekkelijker om te lezen en jij hebt zo de mogelijkheid om in één oogopslag wat meer van jezelf te laten zien. Vind je dat toch iets te uitbundig? Dan zijn er ook sites zoals re.vu en DoYouBuzz.com die dezelfde formule toepassen maar het wel wat formeler houden.

Volgens de laatste cijfers van het CBS is de werkloosheid onder jongeren licht gestegen. In verschillende sectoren liggen de banen ook niet voor het oprapen. Om in aanmerking te komen voor een baan is het dus belangrijk dat je er tussen uit springt. Je CV verwerken in een infographic kan dus een originele manier zijn om bij potentiële werkgevers op te vallen.

Anne: “Je ziet dat vormgeving steeds belangrijker is geworden. Alles wordt tegenwoordig gevisualiseerd en informatie wordt steeds vaker overgedragen door middel van een infographic. Ik vind het zeker een gave en vernieuwende manier voor een cv die ik zelf ook wil gaan toepassen. Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de inhoud, maar het oog wilt ook wat.”

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.