Niet jouw taak

Villa Pinedo

Opdracht

Per jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Zij ondervinden dagelijks last van de gespannen of ronduit slechte relatie tussen hun ouders. Stichting Villa Pinedo is dé plek waar kinderen van gescheiden ouders hun verhaal kunnen doen en advies krijgen van jongere ervaringsdeskundigen via het forum, blogs en vlogs op villapinedo.nl. Zij weten nu niet dat er een plek is die ze kan helpen bij hun gevoelens rondom de scheiding. Villa Pinedo heeft een idee nodig om kinderen van gescheiden ouders de aankomende jaren te empoweren.

icon

Kinderen van gescheiden ouders voelen zich verantwoordelijk, of zelfs schuldig, voor deze situatie en durven daardoor niet te zeggen wat voor impact de echtscheiding op hun leven heeft. Ze doen er alles aan om de vrede te bewaren. Dit voelt als een zwaar takenpakket en leidt tot veel stress.

icon

In een film gaan we kinderen verlossen van hun schuld- en verantwoordelijkheidsgevoel. Door kinderen in een vervreemdende en volwassen situatie te plaatsen, laten we zien dat de taken die voortvloeien uit een echtscheiding, een taak voor volwassenen is.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.