Bijlmer Style

Bijlmer Style, een cultureel platform voor jong creatief Hip Hop talent uit Amsterdam-Zuidoost, is een eigen politieke partij begonnen en doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. De beweging zal zich naar eigen zeggen vooral richten op de jeugd.

Het in 2002 opgerichte platform heeft dit besloten naar aanleiding van de vele negatieve publiciteit rond de schietpartijen in de Amsterdamse Bijlmer. De beweging wil, naast het oplossen van het criminaliteitsprobleem, laten zien dat er ook genoeg positieve activiteiten in de wijk zijn.

Populariteit

Omdat Bijlmer Style een beweging is waar jongeren deel van uitmaken en die een redelijk grote achterban en populariteit heeft in Amsterdam, maar ook daarbuiten, is het interessant om in de gaten te houden hoe de plannen zich ontwikkelen. In december wordt een campagne met standpunten gelanceerd om kiezers te werven. Het is in dit stadium nog onduidelijk of het platform echt potten kan gaan breken. Zie het vooral ook als een spreekbuis van jongeren die zich niet herkennen in de beeldvorming in de media en hier iets tegen willen doen.

Kritiek

Verder kreeg Bijlmer Style al vanuit diverse hoeken kritiek op een tegenstrijdige print van een geweer op de merchandise en zou de muziek van een aantal Bijlmer-artiesten (Lexxxus bijvoorbeeld) het imago van de veelgeplaagde wijk niet veel goeds doen.

Het nieuws over de start van de politieke partij kreeg in ieder geval al een hoop aandacht. Bekijk hieronder diverse items.

Rapper Gikkels en oprichter Robert Coblijn bij Goedemorgen Nederland:

Gikkels en Robert Coblijn bij AT5.

Gikkels en Robert Coblijn krijgen bezoek van GeenStijl.

Gikkels maakte, al voordat bekend werd dat Bijlmer Style de politiek in ging, een clip waar hij reageert op de heisa in de media rondom het vuurwapengeweld in de Bijlmer. De clip is inmiddels al meer dan 100.000 keer bekeken:

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.