Beautiful People, community voor louter mooie mensen

Beautiful People is een netwerksite zoals Hyves of Myspace, maar dan met alleen maar ‘mooie’ mensen. Om toegelaten te worden tot de ‘beautiful few’ moet je een foto opsturen en een korte vragenlijst invullen die dan door de overige leden beoordeeld wordt.

Beautiful People is een Engelse community-site waarop alleen de allermooiste mensen worden geaccepteerd. Zo kun je volgens de makers werken aan ‘beautiful relationships’. Hoe werkt de site? Je vult een formulier in met een aantal vragen over jezelf en je motivatie en je upload een foto. Je moet overigens wel 18+ zijn om dit te doen en een maximum leeftijd vermeldt de site niet.Via een stemronde wordt beoordeeld of je lid mag worden.

Beoordeling gebeurt natuurlijk vooral op uiterlijk, maar ook factoren als bezittingen, werk en succes spelen een rol. Juist, een netwerk voor statuszoekers en patsers dus.

Beautiful People is de nieuwe, online versie van het populaire clubje op het schoolplein.

In het blad Fashion Vice van juni 2007 vertelt een aantal leden over Beautiful People en hun motivatie om deel te nemen.

Jacqueline, studente journalistiek (22 jaar): “Ik ben lid om te daten en mezelf te promoten. Ik wil graag model worden en dit is een goede manier om mensen te leren kennen. Je moet wel voorzichtig zijn, want er lopen veel bedriegers rond die zeggen dat ze fotogfraaf zijn, maar slechte bedoelingen hebben. Ik heb al gehoord van meisjes die verkracht zijn. Oh, en de helft van het plezier als lid is te kunnen stemmen.”

Richard, pr-manager (26 jaar): “Ik houd van het machtsgevoel dat stemmen me geeft. Ik stem heel streng en baseer mijn keuze voor 70 procent op looks en voor 30 proent op hun persoonlijke motivatie.”

Victor, circusartiest in opleiding (19 jaar): “Wat zo interessant is aan de mensen die ik ontmoet bij Beautiful People is dat ze vaak heel succesvol en hoogopgeleid zijn, en dat ze op hun uiterlijk letten. Gesprekken gaan meestal over eten en fitness, maar het is leuk dat iedereen er goed uitziet.”

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.