Vrijzinnige vrouwen

Update

5 redenen waarom je nooit Facebookvrienden moet worden met je vrijer of verkering

Jill schrijft maandelijks een artikel voor het blog geheel in haar eigen stijl en toon, door een kritische bril, met een scherp randje maar ook een vette knipoog. Ze liep stage bij YoungWorks en is sindsdien razende reporter, trendwatcher en zelfbenoemd hokjesdenker voor YoungWorks Blog. Jill is net afgestudeerd voor haar tweede master Youth & Media na al eerder een master forensische orthopedagogiek te hebben afgerond.

Vrijers en verkeringen op Facebook. Je kan er maar beter niet aan beginnen. Voor je het weet is het voorbij en creëer je een eigen werkelijkheid waarin jij doodongelukkig wordt. Hierbij 5 redenen om geen vriendschapsverzoeken te versturen en te accepteren. Bespaar je zelf het leed dat relaties op Facebook heet.

“Ik weet dat ik het niet moet doen hoor, maar ik kon het niet laten. Ik heb net op zijn Facebook gekeken en toen zag ik dat hij allemaal chicks heeft toegevoegd aan zijn lijst. Met sommige staat hij zelfs bijna tongend op de foto. In de club, gewoon in het openbaar. Gatver. Hij is echt alleen maar aan het party’en, zo triest. Ik weet zeker dat hij al die sletjes neukt. Ik verwijder hem uit mijn lijst. Maar echt, get a fuckin life gast en laat mij met rust.”

* Voor de heren onder ons: dit stuk is geschreven vanuit een vrouwelijk perspectief.

1. Je ziet ook de foto’s van romantische avonturen met zijn exen

Zodra het wederzijdse acceptatieproces op Facebook heeft plaatsgevonden, kan je eens even lekker al zijn foto’s gaan bekijken. De kans is groot dat je schokkende beelden aantreft die je liever niet ziet. Natuurlijk heeft die luljanus de foto’s van romantische diners, vakanties en familie-uitjes nog niet verwijderd. Dat was tenslotte ook een deel van zijn leven. Hoe lelijk of lekker ze ook is, het is nooit leuk om te zien wat hij allemaal met zijn ex-lief deed. Nog veel teleurstellender is dat hij die dingen niet met jou doet.

2. Je moet het aan- en uitmaken

Het lijkt er steeds meer op dat een statusupdate naar ‘heeft een relatie met…’ een even grote stap is als het in real life vragen van verkering. Reuze spannend natuurlijk, want wanneer is het moment daar dat je samen besluit om via Facebook in het openbaar te treden? De hele wereld mag immers weten dat jullie in love zijn. Reacties als ‘Ohhhhh, wat leuk voor jullie!!!!!!’ of ‘Veel geluk saampjes <3’ dienen als vertederende toevoeging aan jullie door roze wolken omgeven lovebubble. Cute. Maar wat als blijkt dat alle vlinders zoals gewoonlijk na drie maanden in ontbindingsfase tegen de buikwand aankleven? Tsja, dan moet je gaan nadenken wanneer je de stap maakt van ‘heeft een relatie’ naar ‘is vrijgezel’. Of jij dan zit te wachten op commentaar als: ‘WTF?’, ‘Ah neeeee!!! Jullie waren zo leuk samen!’ of ‘Sterkte liefie, life goes on’ is een volgende vraag. Gelukkig weet iedereen wel meteen dat jij weer volop op de markt bent. En je vrienden? Die hoef je niks meer te vertellen.

3. Hij heeft een veel leuker leven dan dat jij hebt

Na een relatie stijgt de marktwaarde van een vrijgezel aanzienlijk als iedereen kan zien hoe leuk het leven als alleenstaande partyhardy is. Alle uitnodigingen voor hippe feestjes worden op aanwezig gezet, een selectie wordt daadwerkelijk bezocht. Achteraf verschijnt rijke incrowd information waaruit kan worden opgemaakt dat er zich op de desbetreffende avond allerlei spannende dingen hebben afgespeeld. Feestje hier, feestje daar, supertegekgave foto’s (taggen maar!), omringd door lekkere wijven en oh-oh-oh wat gaan we los. Een vrijgezel gaat immers pas slapen als hij alle sterren heeft gezien. Dat mag iedereen weten, zelfs als er hartjes voor moeten breken. Want terwijl jij jezelf in slaap huilt, wordt hij tongend in de club gefotografeerd. En ja, die foto tagt hij ook. Met liefde.

4. Met al zijn nieuwe Facebookvriendinnen doet hij het ook

Of het nou je (ex-)verkering of je vrijer is… je vraagt jezelf altijd af waar die onbekende nieuwe vrouwen in zijn lijst vandaan komen. Zeker als ze lekkerder zijn dan jezelf gaan de alarmbellen rinkelen. Wie is die chick, wat doet ze, hoeveel gemeenschappelijke deel je en nog belangrijker: wat is haar lelijkste profielfoto. Het is immers meer dan logisch dat je (ex-) vriend of vrijer ze stuk voor stuk heeft afgewerkt.. Of beter gezegd: een al dan niet geslaagde poging gedaan deze vrouwen het bed in te lullen. De loser. Hoe dan ook, het is hartverscheurend.

5. Ontvrienden betekent oorlog

Het moment is eindelijk daar: na nachtenlang wikken en wegen heb je besloten hem te verwijderen uit je lijst. Dagen die je vulde met het bespioneren van zijn Facebookpagina zijn voorbij. Wat hij doet met zijn treurige leven interesseert jou geen ene fuck meer. Houdoe, bedankt, en dan belt hij… Binnen nog geen drie minuten na jouw uiterst dappere actie verklaart hij je met een zo veel mogelijk bombarie de oorlog. ‘Hoezo heb jij mij verwijderd? Je hebt zeker iets te verbergen? Je laat je zeker nemen door al die nieuwe vrienden van je? En wie is die gast op de foto?’ Waarop jij uiterst behouden antwoordt: ‘Hoezo zit jij de hele tijd mijn profiel te checken? Wat een droeftoeter ben je ook. En ja, met al die gasten heb ik echt de beste seks ooit gehad. Dat had ik ook wel echt nodig na die wanprestaties van jou. Maar goed, ik hang even op als je het niet erg vindt. Mijn zes nieuwe scharrelhaantjes liggen op me te wachten in het bed waar wij het nooit in deden. Doeiiihoooeeeiii!’

Nog één keer dames… Bespaar jezelf een hoop verdriet en accepteer zijn vriendschapsverzoek niet.

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.