Masterclass communiceren met jongeren, 21 maart 2018

Een makkelijke leerling haalt plotseling lagere cijfers en komt steeds ongeïnteresseerder over. Tijdens een mentorgesprek zegt hij dat er niets is. Een andere leerling wordt steeds stiller in de les en ziet er gestrest uit. Als je ernaar vraagt zegt ze niet te weten waar je het over hebt. 21 maart 2018 organiseren we weer een masterclass Communiceren met jongeren.

Gesprekken met jongeren verlopen niet altijd zoals je wil. Zeker als het gaat over serieuze onderwerpen vinden jongeren een 1-op-1-gesprek vaak spannend, waardoor ze gesloten, laconiek of ongemotiveerd kunnen lijken. Het is dan aan jou als volwassene om goed te luisteren en hier doorheen te prikken, want er kunnen verborgen hulpvragen in het gesprek te herkennen zijn. Hoe pak je dat het beste aan?

Tijdens deze masterclass gaan we aan de slag met verschillende gesprekken. Eerst lopen we de basis van gespreksvaardigheden met elkaar langs en geven antwoord op vragen als: Hoe creëer je een veilige sfeer? Waar moet je rekening mee houden als je praat met een puber? Wat zijn de belangrijkste gespreksvaardigheden om te onthouden? Hoe stuur je op verbinding? Je definieert je persoonlijke uitdaging voor de dag.

Daarna oefenen we in kleine groepjes met jongerenacteurs. Deze jongeren zitten nog op de middelbare school en zijn geschoold als trainingsacteur. Ze bereiden van tevoren verschillende soorten cases voor, op basis van input van de deelnemers. Elk gesprek wordt geëvalueerd, zodat je leert van de jongerenacteurs en van de andere deelnemers. Wat ging goed en wat kan beter?

“Dat jullie acteurs hebben uit de betreffende leeftijdsgroep is echt heel fijn dat vond ik een absoluut pluspunt.” (deelnemer masterclass oktober 2017)

Praktische informatie
Trainers
Deze masterclass wordt gegeven door adviseurs van Youngworks en verschillende jongerenacteurs.

Deelnemers
Om de masterclass zo interactief mogelijk te houden hanteren we een maximum aantal deelnemers van 12. Deelnemers zijn onderwijsprofessionals (mentoren, SLB’ers, coaches) die hun gespreksvaardigheden met jongeren willen verbeteren.
Locatie en tijden
De masterclass vindt plaats op 21 maart 2018, op de Prinsengracht 437 in Amsterdam. Inloop is om 09:30, we starten om 10.00 uur en sluiten rond 16.30 af met een hapje en een drankje voor wie wil.

Prijs
De investering voor de masterclass is € 495 (ex BTW). Daarvoor ontvang je uiteraard alle catering, naslagwerk en mag je een van onze boeken kiezen: Het Puberbrein Binnenstebuiten, Motivatie Binnenstebuiten of Talent Binnenstebuiten.
Meer informatie
Voor meer informatie neem je contact op met Nadine via 020-4199840 of nadine@youngworks.nl.

Masterclass communiceren met jongeren

Delen via social of mail.
Close

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang net als meer dan 6.000 anderen maandelijks jongerentrends, inspiratie en nieuw werk in je mailbox.